Hava Durumu

Epic Games CEO tekelciliğe savaş açtı

Mobil pazarın tamamen Apple ve Google kontrolünde olduğunu savunan Epic Games CEO, %30 komisyonun tekelciliğin bir sonucu olduğunu da savundu.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2020 10:13
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2020 10:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Epic Games CEO tekelciliğe savaş açtı

Epic Store'da video oyunlarını %12 komisyonla sattıklarını hatırlatan CEO Tim Sweeney bu nedenle Epic ürünlerini Apple ve Google uygulama pazarına koymadıklarının da altını çiziyor.

Epic'in oyun mağazası Epic Store'un mobil uygulaması AppStore'da yer almıyor çünkü Apple bu uygulama içinden satın alınacak oyunlardan %30 komisyon kesiyor. Google için de aynı sorun söz konusu. Epic, Android kullanıcıları için kendi web sitesi üzerinden bir uygulama sunuyor. Ancak bunun kurulabilmesi için Android kullanıcılarının telefon ayarlarıyla oynaması gerekiyor. Bunu da herkes yapamıyor.

Epic, Android ekosistemindeki oyunculara ulaşabilmek Fortnite oyununu PlayStore'da yayınlaması kısa süre önce kabul etmişti. Ancak ücretsiz olan oyunun içinde yapılan her satış için Google'a %30 komisyon ödemek şirketin canını çok sıkıyor.

Oyun ve yazılım dünyasında daha önce başa şirketler de yoğun olarak Apple ve Google'ın tekel oluşturduğundan şikayet dile getirmişlerdi. Şimdi dev oyun şirketi Epic de bu suçlamayı yüksek sesle dile getirmeye başladı. Bu da, Apple ve Google'a karşı cephe açılmasına da neden olabilir.

İki gün sonra Apple, Google, Facebook ve Amazon CEO'larının, kongre üyeleri önünde sorguya çekileceği tarihi duruşma da başlarken, Tim Sweeney'in medya önünde bu suçlamaları gündeme getirmesi, CEO'ları sorgulayacak senatörler arasında da karşılık bulabilir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.