Hava Durumu

Erdoğan: 16-19 Mayıs'ta sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Kabinesi sonrası önemli açıklamalarda bulundu. Erdoğan yaptığı açıklamada "16-17-18-19 Mayıs'ta yine sokağa çıkma kısıtlandırılması uygulanacaktır" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2020 19:12
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2020 19:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan: 16-19 Mayıs'ta sokağa çıkma sınırlaması uygulanacak!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı.Tarabya'daki Huber Köşkü'nde gerçekleştirilen kabine toplantısı saat 15.15'te başladı.

Toplantı, yedinci kez video konferans yöntemiyle yapıldı. Tarabya'daki Huber Köşkü'nde gerçekleştirilen kabine toplantısı, 3 saat 55 dakika sürdü.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, Kabine Toplantısı'nın ardından açıklama yaptı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "16-19 Mayıs tarihlerinde sokağa çıkma kısıtlaması" yapılacağını söyledi.

Cumhurbaşkanı, Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa ve Tekirdağ'da şehirlere giriş çıkış sınırlaması kaldırıldığını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

Aziz Milletim...

Corona virüs salgınında özellikle batı ülkelerindeki en büyük dramlar yaşlı bakım evlerinde yaşanmıştır.

Sosyal güvencesi olmayan 805 bini aşkın 65 yaş üzeri vatandaşımıza ayda 672 lira yaşlılık ödemesi maaşı yapıyoruz.

Ayrıca Ak Parti, MHP, CHP'li belediyeler bin 119 belediye de Vefa Sosyal Destek Grubuna destek gösterdiler.

Biz Bize Yeteriz Türkiyem kampanyasıyla da zor günlerde millet olarak dayanışmayı gösterdik. Başlatmış olduğumuz kampanyaya 2 milyar lirayı bulmuştur.

Kırsal kesimdeki tarım ve hayvancılık faaliyetlerine zaten ara vermiyoruz. Onların faaliyetlerini kolaylaştırdık.

İlk vakanın üzerinden 2 ay geçti. Küresel düzeyde yeni kapıların aralandığı süreci yaşıyoruz. Hep birlikte verdiğimiz mücadeleyi başarıyla devam ediyoruz. Vaka, ölüm, yoğun bakım hasta sayımız giderek azalıyor.

Tüm dünya ile ülkemizde de hayatımızı belirli kurallara uyarak devam ettirmek zorunda olduğumuz bir dönemdeyiz. Türkiye'nin aralarında olduğu bazı ülkeler salgını kontrol altına alırken bazılarında hala devam ediyor.

Salgın döneminde en küçük bir rehavetin nasıl bir felakete yol açabileceğinin örnekleri var. Salgın tehdidi sebebiyle 412 yerleşim yerini karantinaya aldık. 112'sinde karantina devam ediyor. 300'ünde kaldırıldı.

Gereksiz kalabalıklar oluşturanlar kendi elleriyle virüsü besliyorlar. Bizi koruyacak tedbirlere göre hayatımızı devam ettirmeliyiz.

Maskesiz olarak asla evin dışına adım atmayacağız. Kalabalık yerlerden uzak durup hayatımızı sadeleştireceğiz.

Aldığımız tedbirleri özellikle normalleşme adımlarını da gerektiğinde genişleteceki gerektiğinde sınırlandıracağız.

Esnafımıza ve çalışanlarımıza ekmek kazanacakları şartları oluşturmaya çalışıyoruz.

6 ay süreyle ertelediğimiz SSK ve Bağ-kur primlerinin tutarı 40 milyar lirayı buldu. Salgın sonrası siyasi ve ekonomik bakımdan ülkemizi daha avantajlı bir konuma getirmek istiyoruz.

20 Nisan'da Başakşehir Şehir Hastanemizin açılışını Japonya Başkanı Sayın Abe ile gerçekleştireceğiz.

Yüksek standartlarda hizmet veren kamu sağlık kuruluşlarının yanı sıra özel sağlık kuruluşların da sisteme dahil olması ülkemize mahsus bir uygulamadır. 43 kritik ilacı ödeme kapsamına alarak vatandaşın sağlığını her şeyin üzerinde tuttuğumuzu gösterdik.

Aziz Milletim...

Sağlık Bakanlığımız her sektörde normalleşme adımların hangi aşamalara göre ne şekilde atılacağına göre rehberler hazırladı. Kurumlar ve işletmeler bu esaslara göre yapacaktır.

JAPONYA BAŞBAKANI İLE HASTANE AÇACAĞIZ

Yüksek standartlarda hizmet veren kamu sağlık kuruluşlarının yanı sıra özel sağlık kuruluşlarınında dahil olması ülkemize mahsus bir durumdur. Yeşilköy ve Sancaktepe hastaneleri ile Hadımköy hastanesinin inşaasını inceledik. 21 Mayıs'ta hastanenin açılışını Japonya Başbakanı Sayın Abe ile gerçekleştireceğiz. 11-17 Mayıs sosyal güvenlik kurumu haftası dolayısıyla çalışanlarımızın gayretleri emekleri için teşekkür ediyorum. Salgın döneminde 43 ilacı daha ödeme kapsamına aldık. Salgınla mücadele gösterdiğimiz başarıyı tedbirleri salgın sonrasında da devam ettirerek üretim ve istihtamı geliştireceğine inanıyorum.

4 GÜN SOKAĞA ÇIKMA KISITLAMASI

Dün saat 11 ile 15 saatleri arasında 65 yaş üstü vatandaşlarımıza sokağa çıkma imkanı verdik. Bu vatandaşlarımızın kurallara uyarak görmekten memnun olduk. 65 yaş üzeri vatandaşlarımıza sokağa çıkma imkanı verdik. Çarşamba günü yine aynı saatler arasında 0-14 yaş arası çocuklarımız için benzer bir kolaylığı gündeme alıyoruz. Cuma günü de 15-20 yaş grubu aynı imkandan yararlanacaktır. Herhangi bir olumsuzluk olmadığı sürece önümüzdeki haftalarda da uygulanacaktır. 16-17-18-19 Mayıs'ta yine sokağa çıkma kısıtlandırılması uygulanacaktır.

9 ŞEHRİN GİRİŞ ÇIKIŞ SINIRLANDIRILMASI SONA ERDİ

Geçtiğimiz hafta 7 ilimizdeki şehirler arası giriş çıkış sınırlandırmasını sonlandırmıştık. Bu haftada yaptığımız değerlendirmede 9 şehirimiz için daha şehirler arası giriş çıkış sınırlandırmasını sona erdirmeyi kararlaştırdık. Bunlar; Adana, Diyarbakır, Mardin, Trabzon, Ordu, Denizli, Kahramanmaraş, Şanlıurfa, Tekirdağ illerimizdir.

EMEKLİLERE MAAŞ ÖDEMESİ

Emeklilerimizin maaş ödemelerini 15 maaştan itibaren yatırarak bayrama kadar bitireceğiz. Mayıs ayı işsizlik sigorta ödemelerini de öne çektik. 4.4 milyon vatandaşımıza biner lira nakit desteği verdik. İşsiz kalan vatandaşlarımıza yönelik 3. faz nakit desteği programında ödemeler başladı. Sayı 900 bini buldu.

ÇAY ÜRETİCİSİNE MÜJDE

2020 yılı için yaş çay alım fiyatı 3 lira 27 kuruş olarak belirlenmiştir. Bu rakam 13 kuruş destekleme ile 3 lira 40 kuruşa denk gelmektedir. Hasat ile beraber yaş çay alımları başlayacaktır. Hayırlı olmasını diliyorum. Ilısu barajının 6 türbününden ilkini 19 Mayıs'ta hizmete alacağımızın müjdesini de kamuoyu ile paylaşmak istiyorum.

MHP'YE TEŞEKKÜR

Dünyada olduğu gibi ülkemizde de güçlü liderlik güçlü devlet gerektirir. 15 Temmuz darbe girişimini milletimizle birlikte akamete uğrattıktan sonra Cumhur ittifakı ile yönetimimizi daha güçlü hale getirdik. MHP'li kardeşlerime, sayın Bahçeli ile Cumhur ittifakına destek veren tüm kesimlere şükranlarımı sunuyorum. Türkiye'nin maruz kaldığı tüm olaylara rağmen hiçbir oyun bu kutlu yürüyüşü bozmaya yetmeyecektir. Akdeniz ve Ege'deki tüm çıkarlarımızı korumaya devam edeceğiz. Yurt dışındaki finansal kuruluşları kullanarak ekonomimizi çökerteceklerini, ayaklarımıza pranga vuracaklarını düşünenleri hüsrana uğratmaya devam edeceğiz. Demokrasi ve hukuk içerisinde milletimizden istedikleri desteği bulamayanların darbeden dış müdahaleye kadar her türlü faşist desteğe sarılmaları beyhudedir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.