Hava Durumu

Erdoğan'a balkondan ayakkabı kutusu gösteren kadın gözaltına alındı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Manisa'nın Akhisar ilçesinde toplu açılış töreninde konuşma yaptığı sırada evinden ayakkabı kutusu göstererek protesto gerçekleştiren kadın gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 30.12.2013 08:51
Haber Güncellenme Tarihi: 30.12.2013 08:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'a balkondan ayakkabı kutusu gösteren kadın gözaltına alındı

Akhisar Cumhuriyet Meydanı'nda Erdoğan'ın konuşması sırasında, meydana bakan yerde evi olan Nurhan Gül, evinin balkonundan Başbakan Erdoğan'a ayakkabı kutusu gösterdi. Protestocu Gül, Başbakan'ın yakın korumaları ve çevik kuvvet ekipleri tarafından evinden gözaltına alınarak karakola götürüldü. Nurhan Gül, burada verdiği ifadesinde 690 TL emekli maaşı ile yaşadığını söyledi. Gül ifadesinde şu görüşlere yer verdi:

 "Balkondan, yanımda bulunan boş ayakkabı kutusunu elime alarak salladım ve oturdum. Herhangi bir kelime ve sözlü ifade kullanmadım. Bir iki dakika geçmeden evime korumalar ve polisler geldi. Ayakkabı kutusunu sallayanın kim olduğunu sordular. Ben olduğumu söyledikten sonra gözaltına alındım. Karakola götürüldüm. Sağlık kontrolünden geçirildikten sonra ifadem alınarak tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldım." dedi.

Nurhan Gül, ayakkabı kutusunu sallama sebebini ise şöyle açıkladı: "Almış olduğum 690 lira emekli maaşımın düşük olmasından dolayı ve buna yolsuzun ve hırsızın peşine düşülmektense savcının ve polisin peşine düşülmesinin sebep olduğunu düşündüğümden dolayı protesto ettim. Olayın duyulmasıyla birçok arkadaşım arayarak destekte bulundular. Ayrıca dört beş avukat arayarak, avukatlığımı yapmak istediler."

Gül, karakolda ifadesi alındıktan sonra serbest bırakıldı.

 

 


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.