Hava Durumu

Erdoğan'a büyük ihanet! 15 kez aramışlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaverleri, Genelkurmay Başkanı Akar’ın Özel Kalem Müdürü ve Milli Savunma Bakanı Müsteşar Yardımcısı Tümgeneral Umut’un FETÖ/PDY üyesi olduğu saptandı ve gözaltına alındı.

Haber Giriş Tarihi: 19.07.2016 07:52
Haber Güncellenme Tarihi: 19.07.2016 07:52
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'a büyük ihanet! 15 kez aramışlar
15 Temmuz gecesi yaşanan darbe girişiminde, Cumhurbaşkanı’nın yaverleri ile üst düzey komutanların emir subaylarının önemli bir bölümünün rol alması dikkat çekti. Yapılan gözaltılar, paralel yapı mensuplarının uzun yıllardır Cumhurbaşkanı ve komutanların en yakınında görev yaptığını ortaya koyuyor. Akıncı Üssü’nden kurtarılmasının ardından, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar ile birlikte helikopterle Çankaya Köşkü’ne giden Tümgeneral Mehmet Dişli’nin gözaltına alınması ise akılları iyice karıştırdı.

Tümgeneral Dişli’nin kardeşi AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Şaban Dişli, Twitter’da “Biz Türkiye’miz ve ay yıldızlı bayrağımızın emrindeyiz. Liderimiz dünya lideri Recep Tayyip Erdoğan’dır. Soyadı Dişli olan tümgeneral kardeşim de olsa, duruşumuz değişmez, aksine katmerlenir” diye yazdı.

15 KEZ ARADILAR 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, geçen hafta başında Marmaris’te dinlenmeye çekilirken, başyaverini ve yaverlerini yanına almamıştı. Darbe girişimi öncesinde başyaver ve yaverlerin Erdoğan’ın bulunduğu konumu öğrenmek için çaba harcadığı ileri sürülüyor.

Erdoğan, Marmaris’e yaverleriyle birlikte gitmiş olsa, bulunduğu otele darbeciler kısa süre içerisinde ulaşıp Cumhurbaşkanı’nı da rehin alabilecekti. Yaverlerin, Erdoğan’ı taşıyan pilotu 15 kez arayarak “Cumhurbaşkanı’mız nerede?” diye sorduğu ortaya çıkan bilgiler arasında. Darbecilerin Cumhurbaşkanı’na havada planladığı suikast için Başyaver Albay Ali Yazıcı, Erdoğan’ın koruma ekibine Marmaris’teki TC-ATA uçağının koordinatlarını sordu. Ekip şüphelendi, şaşırtma için ATA yolcu uçağı koduyla kalktı, iki THY uçağı daha ardı ardına havalandı. Yavere de “Rota belli değil” denildi. (Habertürk)
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.