Hava Durumu

Erdoğan'a çok sert benzetme

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, '17 Aralık Operasyonu" na yönelik çok sert açıklamalar yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2013 15:12
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2013 15:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'a çok sert benzetme

CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, Çağlayan'daki İstanbul Adalet Sarayı önünde '17 Aralık Operasyonu" na yönelik açıklamalar yaptı. İstanbul Milletvekilleri Mahmut Tanal, Ali Özgündüz ile birlikte alana gelen İnce'yi burada çok sayıda CHP'li karşıladı. CHP İstanbul İl Örgütü üyesi yüzlerce CHP'li, "Her yer rüşvet her yer yolsuzluk" sloganları attı.

"17 ARALIK SABAHI BİR BAŞLANIÇTIR"

Adliye önünde basın açıklamalarına izin verilen alanda konuşan Muharrem İnce, "17 Aralık sabahı bir başlanıçtır. Bir yeni gündür. yeni bir sayfadır. AKP'nin suç üstü halidir. AKP'nin yakalanışıdır. AKP'nin yolsuzluk batağına battığının en somut göstergesidir" dedi.

Operasyonda şimdiye kadar 17.5 milyon TL'nin yakalandığını savunan İnce, "Bu operasyonun bilgilerine göre 2009'dan 2012'ye kadar kara paranın miktarı 87 milyar Avrodur. Yani 250 milyardır. Nedir bu 250 milyar biliyor musunuz? Şu anda bir kaç gün önce Türkiye'nin 2014 bütçesini geçirdik. Bu bütçede toplanacak vergilerin öngörülen vergilerin yüzde 50'sidir bu. Hatta yüzde 50'sinden bile fazlasıdır. Böylesine büyük bir paradan söz ediyoruz" diye konuştu.

"1 NUMARANIN KİM OLDUĞUNU 76 MİLYON BİLİYOR"

"Bu soruşturma, bu operasyon AKP' nin kursağında nelerin olduğunun göstergesidir" diyen İnce sözlerine şöyle devam etti:

"Bunların kursağında haram lokma vardır, bunların kursağında yetimin hakkı vardır, bunların kursağında benim başörtülü bacım diye bağırıyor ya, o merdiven altlarında sigortasız çalışan başörtülü bacımın hakkı vardır. AKP'nin kursağında çiftçinin köylünün hakkı vardır, sigortasız çalışan insanların hakkı vardır. Asgari ücretle çalışanların hakkı vardır. Emeklililerin hakkı vardır ve AKP'nin mantığı da ne yazık ki 'Haram helal ver Allahım garip kulun yer Allahım' mantığındadır. Şimdi geldiğimiz noktada AKP bu büyük yolsuzluğu bu büyük çıkar gruplarının ortaya çıkmasını ve bu operasyonun içini boşaltmak istiyor. Bu operasyonu itibarsızlaştırmak istiyor bunun için de her  şeyi yapıyor. Yolsuzluğu üstüne gitmek yerine bir numarayı bulmak yerine. Bir numaranın kim olduğunu bu Türkiye 76 milyon biliyor. Bunun 1 numaraya gitmesi için uğraşmak yerine itibarsızlaştırmak içini boşaltmak delilleri karartmak istiyor"

"MİLYON DOLARLAR AYAKKABI KUTUSUNA SIĞDI AMA MIZRAK ÇUVALA SIĞMIYOR"

İnce konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Polisi, müdürü görevden alacaksın savcıyı ve yönetmeliği değiştireceksin yasayı değiştireceksin. Bunlara gerek yok. iki şeyi değiştirmek lazım. Polisi savcıyı müdürü yönetmeliği değiştirmek değil. Bir bakanı değiştireceksin, iki kafayı değiştireceksin. Milyon dolarlar ayakkabı kutusuna sığdı ama mızrak çuvala sığmıyor. Herkesin bunu bilmesi  gerekiyor. Basına yasak koyarak basını engelleyerek halkın bilgi alma kanallarını kapatamazsınız. Bugün yeni bir şey oluşturdu AKP. Ömer Çelik başkanlığında bir masa. Bizim arkadaşlarımız yolsuzlukları ortaya çıkarmak için masanın birer elemanı. AKP'nin kurduğu masa ise Ömer Çelik başkalığında yazılar yazacaklar, bu yazıları medyaya servis edecekler ve kamuyonu yönlendirmek isteyecekler. Yandaş medya da bunlara yardımcı olacak. Bizim masamızla onların masasının farkı da budur"

"SENİ YÜCE DİVANA GÖNDERECEĞİZ. HABERİN OLSUN"

Yapılanların 'bir suçluluk telaşının eseri' olduğunu savunan İnce, şunları söyledi:

 "Başta Başbakan olmak üzere AKP bir suçluluk telaşına girmiştir. Ne diye görevden aldılar yetkilileri. 'Amirlerine haber vermedi' diye değil mi? Amirlerine haber vermedi diye. Bak ben önceden haber veriyorum. Ana muhalefet partisinin milletvekili olarak CHP grubu adına hükümete Başbakan'a İstanbul'dan adliyenin önünden haber veriyorum. Sonra haber vermedin demesin. Seni yüce divana göndereceğiz. Haberin olsun. AKP'ye diyorum ki, delilleri karartmayın. yargıdan elinizi çekin, yetimin hakkını yemeyin, her olaya komplo demeyin. Haramın üstüne de dini eklemeyin ve her şeyden bir komplo. Kim yaptı bunu 'Dış mihraklar yaptı, İsrail yaptı' İsrail mi geldi senin yatak odana ayakkabı kutusuna paraları koydu. Bu palavradan vazgeçin. Komplo edebiyatını bırakın. Aldıklarınızın üstüne İslam dinini koymayın. Haramı, imam hatibe bile bulaştırdılar. Lafa bak. Ne yapacaksınız o paralarla diyoruz, 'imam hatip kuracağız' diyor. Yalandan kim ölmüş"

HİTLER BENZETMESİ

Hitler'in hayatını okuduğunu ifade eden Muharrem İnce, "Hitler'in hayatına bir baktım aynı Tayip Erdoğanın hayatı. Gelişi, sahte kahramanlığı, 1923'te bir yürüyüş yapıyor tutuklanıyor, 3-4 ay cezaevinde yatıyor. Dışarıya çıkışta müthiş bir ilgi, Bohemyalı çıkmış, Bizim ki de Kasımpaşalıydı ya sözde. Sonra bir bakıyorsunuz yargıyı ele geçiriyor, general tasfiyesi yapıyor, radyolarda eğlence programlarını arttırıyor, inşaat işlerine hız veriyor, yol yapmaya çalışıyor. İnşallah sonu da Hitler'e benzer diyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

İnce ve beraberindekiler açıklamanın ardından adliyeden ayrıldı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.