Hava Durumu

"Erdoğan'a emniyetteki listeyi verdim..."

Orgeneral İlker Başbuğ, 25 Temmuz 2014 tarihinde Star TV’ye verdiği özel demeçte Emniyet’teki FETÖ yapılanmasıyla ilgili o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı uyardığını söylemişti.

Haber Giriş Tarihi: 21.07.2016 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 21.07.2016 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
"Erdoğan'a emniyetteki listeyi verdim..."
Devletteki Fetullah Gülen Terör Örgütü (FETÖ) yapılanmasıyla ilgili Ergenekon Davası’ndan müebbet hapis cezası alan, daha sonra beraat eden eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, 25 Temmuz 2014 tarihinde Star TV’ye verdiği özel demeçte Emniyet’teki FETÖ yapılanmasıyla ilgili o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı uyardığını söylemişti.

Başbuğ, şöyle demişti:

“TSK’ya karşı yargı ve polis yoluyla yürütülen operasyonları yaşamaya başlayınca, bu operasyonun arkasında kimlerin olduğunu imkanlarımız dahilinde araştırmaya çalıştık. Çeşitli yerlerden aldığımız bilgiler, özellikle bu komplo operasyonunun arkasında Emniyet’teki bazı polis şeflerinin olduğunu gösteriyordu. Çeşitli kanallardan aldığımız bilgiler dahilinde, Emniyet’le ilgili bir liste hazırladık. Tabi düşünce ve endişelerimizi birkaç defa sayın Başbakan’la paylaştım. Ve bu polislerle ilgili kendisine bir liste verdik. Hatırladığım kadarıyla, bu listenin başında da Ali Fuat Yılmazer var. Kendisi aldı, ilgileneceğini söyledi. Sonuç alamadık, gelişme olmadı. Sayın Başbakan, tutukluluk durumuma karşı net tavır aldı, bunda hiçbir tereddüttüm yok. Ancak bu tutukluluk 26 ay sürdü ve Sayın Başbakan bu süreçte, özellikle benim ve karargahımın darbeci olarak nitelenmesine karşı net bir tavır almadı. Burada da net bir tavır almasını beklerdim.”
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.