Hava Durumu

Erdoğan'a sürpriz davet

PKK'lıların yüzde 60'ının Türkiye'den çekildiğine dair bilgi aldığını belirten Kaplan, Başbakan Erdoğan ve CHP Lideri Kılıçdaroğlu’nu Şırnak’a davet eti.

Haber Giriş Tarihi: 28.06.2013 16:28
Haber Güncellenme Tarihi: 28.06.2013 16:28
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'a sürpriz davet

KCK Şırnak davasını izlemek için Diyarbakır adliyesine giden BDP Şırnak Milletvekili Hasip Kaplan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Milletvekilleri Faysal Sarıyıldız ile Selma Irmak'ın da yargılandığı davada, yargısız infaz yapıldığını belirten Kaplan, PKK'lıların çekilme sürecinin devam ettiğini açıkladı.

Kaplan, şöyle dedi:

“Çok açık söyleyeyim. Benim Şırnak'ta bilgim, duyumlarım yüzde 60’ın üstünde sınır ötesine geçiş var. Başbakanı fena yanıltıyor veya işletiyorlar. Yüzde 15 çekilme rakamı sayın Başbakanı müthiş bir yanıltmadır. Bunu ikinci aşamanın gereklerini yerine getirmeden kaçma bahanesi yapmamalı. Sayın Başbakan merak ediyorsa, bir gelsin bölgede gezdirelim. Beraber gezelim. Başbakan ve Kılıçdaroğlu'nu da davet ediyoruz gelsinler benim Şırnak bölgemde çok uzun bir Irak sınırı var. Ana muhalefeti de, iktidarı da gelip yerinde görsünler... Bir de halkı dinlesinler.“

TSK iç hizmet kanundaki 35.maddenin kaldırılması için milletvekili olur olmaz ilk teklifi kendisini verdiğini hatırlatan Kaplan, şöyle devam etti:

“İç hizmet kanununun 35. maddesi kalkarsa Kenan Evren gibileri çıkıp 'Ben buna dayanarak darbe yapıyorum' diyemez. Yoksa fazla bir etkisi yok. Bu semboliktir, moraldir, darbecilerin heveslerine vurulan bir darbedir. Ama bunu meclise üç defa getirdim, Ak Parti reddetti. Yetmedi benim teklifimi intihal ediyorlar, benim teklife sahip çıkıyorlar. Dürüst ol, etik davran, gel darbecilere karşı olduğunu söyle ben de elini sıkayım, omuz omuza gideyim.”

Musa Anter cinayeti ile ilgili 21 yıl sonra dava açılmasını da yorumlayan Kaplan, "Geç te olsa davanın açılması bir adımdır, ama hukuk işlemeli. Bu olayın azmettiricileri yargı önüne çıkarılmalı” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.