Hava Durumu

Erdoğan'a tarihi karşılama yapacağız

Gazze, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı bekliyor. Hamas Başbakanı İsmail Haniye, Gazze'nin Başbakan Erdoğan'a tarihi bir karşılama yapacağını söyledi.

Haber Giriş Tarihi: 26.06.2013 17:26
Haber Güncellenme Tarihi: 26.06.2013 17:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'a tarihi karşılama yapacağız

Türk gazetecilerin sorularını yanıtlayan Gazze'deki yönetimin Başbakanı İsmail Haniye, "Başbakan Erdoğan'ı karşılamak için gereken neyse yapacağız" dedi.

"Tarihi ziyaretin karşılığı da tarihi olmalı" ifadesini kullanan Haniye, özellikle Mavi Marmara olayında hayatını kaybedenlerin anısına görkemli bir tören hazırlayacaklarını belirtti.

Gazze'deki Hamas yönetimi Başbakanı İsmail Haniye, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın beklenen Gazze ziyaretinde Hamas ve El-Fetih arasında uzlaşmacı bir tavır sergilemesini beklediklerini söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın Gazze ziyaretinden İsrail'in rahatsız olduğunu öne süren Haniye, "Burada esas olan Türkiye'nin duruşudur" dedi.

'HER AN SÜRPRİZ YAPABİLİRİZ'

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, dün partisinin grup toplantısının ardından yaptığı açıklamada, Gazze ziyaretine değinmişti. Erdoğan, "Gazze hazır. Biz, olaylar nedeniyle hazır olamadık. Her an sürpriz yapabiliriz" demişti.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.