Hava Durumu

Erdoğan "AB'yi hakkaniyetli olmaya çağırıyoruz"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Varna'da gerçekleştirilen Türkiye- AB zirvesi sonrası ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu.

Haber Giriş Tarihi: 26.03.2018 22:04
Haber Güncellenme Tarihi: 26.03.2018 22:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan "AB'yi hakkaniyetli olmaya çağırıyoruz"

Bulgaristan'ın Varna kenti, Türkiye- AB zirvesine ev sahipliği yapıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Tusk, AB Komisyonu Başkanı Juncker ve Bulgaristan Başbakanı Borisov ile çalışma yemeğinde bir araya geldi. Görüşme sonrası ortak açıklama yapıldı.

Türkiye Avrupa Birliği ilişkileri açısından bugün kritik bir gün.

Avrupa Birliği'nin dönem başkanlığını yürüten Bulgaristan'ın Varna kenti, Türkiye- AB zirvesine ev sahipliği yapıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk, AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile çalışma yemeğinde Euxinograd Sarayı'nda bir araya geldi.

Görüşme sonrası ortak açıklama yapıldı .Liderlerin açıklamalarından satır başları;

(Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan) Varna'da bulunmaktan büyük memnuniyet duyuyorum. AB ile ilişkilerde zorlu bir dönemi geride bırakmayı umuyoruz. Göçle ilgili sorumluluklarımızı fazlasıyla yerine getirdik.

Vize serbestisi için AB adımını bir an önce atmalı. Teröre karşı mücadelemiz aynı zamanda Avrupa'nın güvenliği için. Terör operasyonları gerekli olduğu sürece devam edecektir.

AB'yi Kıbrıs konusunda hakkaniyetli olmayı çağırıyoruz. AB'den beklentilerimizi yazılı olarak ilettik. Gelin istikrar için birlikte çalışalım.

(AB Konseyi Başkanı Donald Tusk) Türkiye'nin göçmenler konusundaki çabalarını takdir ediyoruz. Kıbrıs kendi kaynaklarını araştırma hakkına sahiptir. Türkiye'ye Afrin harekatıyla ilgili çekincelerimizi ilettik.

Türkiye'nin darbe girişimi sırasındaki olaylardan büyük zarar gördüğünü biliyoruz.

(AB Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker) Bizi birleştiren hususlara değinmeliyiz. Aslında ortak çıkarlara ve ortak zorluklara sahibiz ve bunlara birlikte cevap bulmalıyız. Güvenlik konularıyla ilgili olarak jeostratejik çıkarlara sahibiz. Müzakerelerin devam edeceğinin garantörüyüm. 15 Temmuz darbe girişimi kabul edilemezdir.

KRİTİK ZİRVE ÖNCESİ GÖRÜŞME

Zirveye Varna'ya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov ile bir görüşme yaptı.

Euxinograd Sarayı'nda basına kapalı gerçekleşen görüşme, 1 saat 10 dakika sürdü.

Yerel saatle 19.00'da ev sahibi Borisov'un konuklarını karşılamasıyla başlayacak ve en az 2 saat sürmesi planlanan zirvenin ardından ortak basın toplantısı düzenlenecek.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.