Hava Durumu

Erdoğan Afrin'deki son bilançoyu açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''Geçmişte darbe dönemlerinde iyi sınavlar veremeyen yargı camiamızın 15 Temmuz'da gösterdiği cesaret ve dirayet takdire şayandır'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 06.03.2018 15:14
Haber Güncellenme Tarihi: 06.03.2018 15:14
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan Afrin'deki son bilançoyu açıkladı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Yargıtay'ın 150. Yılı Sempozyumu'nda konuşuyor.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Ülkemizin adliye mahkemelerinde verilen hükümler konusundaki son inceleme merci olan Yargıtayımızın 150. kuruluş yıldönümünü tebrik ediyorum. Yargıtayımız özellikle son dönemdeki duruşuyla milletimizin gönlünde ayrı bir yer edinmiştir. Geçmişte rahmetli Adnan Menderes'in idamı başta olmak üzere darbe dönemlerinde iyi sınavlar veremeyen yargı camiamızın 15 Temmuz'da gösterdiği cesaret ve dirayet takdire şayandır.

Adalet elbette herkese hakkını vermektir. Ama hakkı vermekle gasp etmek arasındaki denge öylesine hassasdır ki bunu sağlamak için çok çalışmak çok fedakarlık yapmak gerekir. Zalimi üzerine düşen göreve yapmayan olarak tarif eden Hz. Mevlana'nın anlayışında adalet dağıtmayan savcı ve hakim de zalimler sınıfına giriyor. Devleti yönetenlerin yaptığı adaletsizlik hukuk yoluyla telafi edilirken yargının sebep olduğu adaletsizliğin telafisi yoktur. Bir ülkede halk bunalmış adalet çığlığı atar hale gelmişse oradaki yargı sisteminde bir sorun var demektir. Adaleti kaybettiğimizde her şeyimizi kaybedeceğimizi de bilmek zorundayız. Ş

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.