Hava Durumu

Erdoğan Antalya adayını açıkladı

Başbakan Erdoğan, Antalya'da Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak Menderes Türel'i açıkladı.

Haber Giriş Tarihi: 14.12.2013 21:07
Haber Güncellenme Tarihi: 14.12.2013 21:07
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan Antalya adayını açıkladı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayının AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve AK Parti Antalya Milletvekili Menderes Türel olduğunu açıkladı.


Antalya’da toplu açılışlar yapan Başbakan Erdoğan, “Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayımız Antalya’ya yabancı olmayan, Antalya belediyeciliğini iyi bilen, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcım Menderes Türel” diyerek Büyükşehir Belediye Başkan adayını açıkladı.

MENDERES TÜREL KİMDİR?

Menderes Türel, 11 Temmuz 1964’te Antalya’da doğdu. Babasının adı Suphi Neş’et, annesinin adı Serçin İnci olan Türel, Antalya Lisesini bitirdi. İngiltere’de gazetecilik eğitimi aldıktan sonra gazeteci olarak çalışan Türel, 1989 yılında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Oda Meclis üyeliğine seçildi ve 2001 yılında yönetim kurulu başkanı oldu. 2004-2009 yılları arasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini yürüttü. Antalya Organize Sanayi Bölgesi, Batı Akdeniz Gelişim Vakfı (BAGEV), Antalyaspor Yönetim Kurulu Başkanlığı yaptı. Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Etik Kurulu üyeliği, İktisadi Kalkınma Vakfı (İKV) Yönetim Kurulu üyeliği ve Akdeniz Basın Vakfı Mütevelli Heyet Başkanlığı görevlerinde de bulunan Türel, 1987 yılında Basın Yayın ve Enformasyon Genel Müdürlüğü tarafından araştırma ve inceleme dalında "Türkiye’nin En İyi Gazetecisi" seçildi. 24. dönemde Akdeniz Parlamenter Asamblesi (AKDENİZ-PA) Türk Grubu üyesi oldu. Çok iyi düzeyde İngilizce bilen Türel, evli ve 2 çocuk babası.


 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.