Hava Durumu

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi törende net mesaj: Büyük bir yanılgı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi açılış töreninde açıklamalarda bulundu. Tarihi törende net mesaj veren Erdoğan, 'Türkiye'yi tehdit ya da rakip olarak görenler sadece ve sadece kendi çıkarları temelinde hareket ederek büyük bir yanılgı içerisine düşüyor' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2021 16:44
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2021 16:44
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan tarihi törende net mesaj: Büyük bir yanılgı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle;

Sizlerle biraraya gelmekten memnuniyet duyuyorum. Türkiye-Arnavutluk ilişkileri her geçen gün gelişiyor. 30 yılı aşkın süredir Arnavutluk'un kalkınmasına her türlü desteği verdik. Kısa sürede başlattığımız projeyle Arnavut kardeşlerimizin yanında olduğumuzu göstermiştir. Konutlarımızı ağustos ayında tamamlayıp sahiplerine teslim etmenin bahtiyarlığını yaşayacağız.

Ülkelerimiz arasındaki dostluk ve kardeşlik bağını bir adım daha ileri taşıyarak stratejik ortaklığımızı resmileştirmiştir. Arnavutluk'ta hastanenin 3 ayda tamamlamasını söylemiştik. 3 aydan daha kısa sürede tamamladık. 6 ameliyathanesi, 20 yoğun bakım ünitesi ve 130 servis yatağıyla Arnavut kardeşlerimizin kullanımına hazır hale getirilmiştir. Hastanede 387 sağlık personeli omuz omuza hizmet vereceklerdir.

Biz Arnavutluk başta olmak üzere tüm Balkanların barış, istikrar ve kalkınması için çalışıyoruz. Türkiye'yi rakip olarak görenler büyük bir yanılgıya düşüyor. Milletim ve şahsım adına ülkelerimiz arasındaki dayanışmanın Fier Dostluk Hastanesi'nin tüm Arnavutluk halkına hayırlı olmasını temenni ediyorum. Süratle bir de 'zoom'lamak suretiyle hastane ve çevresini izleyebilirsek çok çok mutlu olurum. Ameliyathaneleri gördük, hepsi en ileri teknolojiyle donatılmış ameliyathaneler. İnanıyorum ki Arnavutluk'a çok büyük bir zenginlik kazandıracaktır. Türkiye-Arnavutluk ilişkileri çok daha ileri taşıyacaktır.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMALAR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da yaptığı açıklamada şunları söyledi;

Sayın Cumhurbaşkanım Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi ülkemizde 2002'den bu yana uygulanan sağlık sisteminin Arnavutluk'a aktarılması sürecini başarıyla işletecektir. İnanıyorum ki Türkiye-Arnavutluk Fier Dostluk Hastanesi barındırdığı modern tıbbi cihazları, sğalık hizmetiyle Balkanlar için bir örnek olacaktır.

Ülkemizde edindiğimiz bilgi ve tecrübeleri hastanemizde Arnavutluk kardeşlerimizin katkılarıyla uygulamaya koyacağız.

Hastanemizin hastalarına şifa bulmalarına yanı sıra, ülkelerimiz arasında var olan işbirliğini daha güçlü ileriye taşımasını temenni ediyorum. Saygılarımı sunuyorum. Hayırlı olmasını diliyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.