Hava Durumu

Erdoğan'dan Avrupa'ya Gezi Parkı resti

Gezi Parkı eylemlerine ilişkin konuşan Başbakan Erdoğan AB'ye sert sözlerle yüklendi. Erdoğan, ''AB Parlamentosu'nun bizlerle ilgili alacağı kararı ben tanımıyorum'' dedi.

Haber Giriş Tarihi: 13.06.2013 12:49
Haber Güncellenme Tarihi: 13.06.2013 12:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'dan Avrupa'ya Gezi Parkı resti

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, kapatılan belde belediyelerinin AK Partili başkanlarıyla düzenlenen toplantıda konuşuyor.

Başbakan Erdoğan, yeni Büyükşehir Yasası'na göre kapatılacak belde belediyeleri içinde AK Parti'li belediye oranının yüzde 57 olduğunu belirterek, "Eğer biz meseleye partizanlık gözlüğüyle bakmış olsaydık, yüzde 57'si AK Parti'li olan bu belediyeleri, bu süreç içinde böyle bir değişime, dönüşüme tabi tutmazdık. Bizim derdimiz partizanlık değildir" dedi.

Konuşmasında Gezi Parkı eylemlerine de değinen Başbakan Erdoğan, Yunanistan'da ekonomik kriz nedeniyle aylarca süren protesto gösterilerini hatırlatarak, "Avrupa Birliği Parlamentosu'nun bizlerle ilgili alacağı kararı ben tanımıyorum'' ifadesini kullandı.

Başbakan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

''Biz bu ülkede Türk'ü ile Kürt'ü ile Laz'ı ile Çerkez'i ile biriz, bütünüz çünkü yaradılanı yaradandan ötürü severiz. Biz bölgesel milliyetçilik de yapmayacağız. Bölgesel milliyetçiliği ayaklarımızın altına aldık. Hizmette 11 yıla doğru gidiyoruz. 76 milyonun her bir ferdi bizim nazarımızda birdir, beraberdir, bütün bölgeler vatandır. Dinsel milliyetçilik de yapmayacağız. Oysa muhalefet mezhebi milliyetçiliği kaşıma gayreti içinde. Modern, kalkınmış bir Türkiye hedefliyoruz, bu anlayışla buralara geldik.

Birileri AK Parti kaybetsin de ülkeye ne olursa olsun anlayışındalar, ama biz her zaman ülke kaybetmesin biz kaybetmeye razıyız diyen bir partiyiz. Her reform ve uygulamada kendimizi değil Türkiye'nin çıkarlarını el üstünde tuttuk. Birliğimizi, beraberlerliğimizi kimseye bozdurtmayız. Biz bazı gerçekleri hep kardeşlerimizle paylaşmak istedik. CHP'ye, MHP'ye ve BDP'ye oy veren de benim kardeşimdir. Ama onlar gerçeği bilmiyorlar. Kılıçdaroğlu'na ya da Bahçeli'ye 5 koyun ver, kaybeder gelirler.

REYHANLI SALDIRILARI

Dikkat edin, şu anda muhalefet, bu ülkede mezhebi bir kaşımanın gayreti içindedir. Son Hatay olayında bu işin tahrikçilerinin ana muhalefet partisi mensubu olduğu ortaya çıkmıştır. Bu işin bir numaralı şüphelisi de yakalandı ve her şey bir bir dökülüyor.

CHP milletvekillerinin Suriye'ye giderek neler yaptığı, bize neler taşıdıkları hepsi ortada. Bu birliğimizi, beraberliğimizi, kardeşliğimizi kimseye bozdurtmayacağız.

Eğer biz meseleye partizanlık gözlüğüyle bakmış olsaydık, yüzde 57'si AK Parti'li olan bu belediyeleri, bu süreç içinde böyle bir değişime, dönüşüme tabi tutmazdık. Bizim derdimiz partizanlık değildir.

SEÇİLME YAŞI

Seçilme yaşını 18'e indirmek için çalışmalarımız sürüyor. Dünyada örnekleri inceleniyor. Gençliğimize bu iktidar güveniyor. Bu cesareti gösteren iktidar, bizim iktidarımız. Gençliğine demokrasi mücadelesi içinde Parlamento'nun yolunu açmada bu kadar cesur hareket eden bizim iktidarımız. Nerede CHP, nerede MHP? Hadi görelim onlar da çıksınlar meydana. 'Biz böyle bir düzenlemenin içinde varız' desinler.

İstanbul ve Ankara'da 30 bin, 40 bin nüfuslu muhtarlıklar var. Türkiye'de bu makamlar hep sultanlık gibi görülmüş. Belediyelerdeki çarpık yapının sorumlusu on yıllarca bu konuyu ele almayanlar.

Bu bir yarış, belde belediye başkanları bulundukları ilçenin belediye başkanı olabilirler. En ideal adayla seçimlere katılacağız.

GEZİ PARKI EYLEMLERİ

İki haftayı aşın bir süredir Taksim'de başlayıp ülkenin başka yelerinde devam eden gösteriler biliyorum sizleri de rahatsız ediyor. Yarın partimizin genişletilmiş il başkanları toplantısında bu gösterilerle Türkiye'de nasıl bir oyun oynanmak istediğini toplumumuzla paylaşacağız. Cumartesi-Pazar'da miting yapacağız. Bu mitingler sessiz yığınların sesini hem Türkiye'ye hem dünyaya ulaştırmayı amaçlıyor. Mitingler bir kitlenin karşısına başka bir kitleyi çıkarmayı hedeflemiyor.

'AB PARLAMENTOSU KARARINI TANIMIYORUM'

Dün AB Parlamentosu'nda birileri bir şeyler söylemiş. Avrupa Birliği Parlamentosu'nun bizlerle ilgili alacağı kararı ben tanımıyorum. Bu kararı alanlar önce Yunanistan'a baksınlar. Yunanistan'da halkla polis karşı karşıya geldiğinde acaba AB yetkilileri, hatta 'eurozone' onlara para vermekten başka ne yaptı?''

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.