Hava Durumu

Erdoğan'dan Bosnalı gazeteciye azar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, resmi temaslarda bulunmak üzere gittiği Bosna Hersek'te bir gazetecinin "Bizim ülkeye neden az yatırım yapıyorsunuz?" sorusu karşısında sinirlendi.

Haber Giriş Tarihi: 20.05.2015 15:34
Haber Güncellenme Tarihi: 20.05.2015 15:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'dan Bosnalı gazeteciye azar
Resmi temaslarda bulunmak üzere Bosna Hersek'te bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek Devlet Başkanlığı Konseyi Üyesi Mladen İvaniç ve diğer üyelerden Bakir İzzetbegoviç ve Dragon Çoviç ile gerçekleştirdiği görüşmelerin ardından ortak basın toplantısı düzenledi.

BOSNALI GAZETECİ SORDU: BİZE NEDEN AZ YATIRIM YAPIYORSUNUZ?

Basın toplantısında Bosnalı bir gazetesinin sorusu Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı kızdırdı. Ülkelerine yapılan yatırımın diğer bölge ülkelere yapılan yatırımdan az olduğunu savunan gazeteci, Erdoğan'a "İstatistikler Borna Hersek'te yatırımların daha düşük olduğunu gösteriyor. Sırbistan ve Romanya gibi ülkelerde yatırımlar daha fazla. Bunu ne şekilde değerlendirirsiniz?" şeklinde bir soru yöneltti.

ERDOĞAN: KOMİK İFADELER KULLANIYORSUN

Bu soru karşısında sinirlendiği gözlenen Erdoğan, "Değerli arkadaşım çok komik ifadeler kullanıyorsun. Açıkladığın istatistiki rakamlar çok hayali. O istatistikler neredeyse basın toplantısından sonra bize de göster de biz de öğrenelim." dedi.

MURSİ'NİN İDAMA MAHKUM EDİLMESİ

"Son olarak da halkın yüzde 52 oyuyla göreve gelen Cumhurbaşkanı Mursi'yi idama mahkûm ettiler. Benim için Mısır Cumhurbaşkanı Sisi değildir. Halen Mursi'dir. BM'de beni Sisi'yle aynı masaya oturtmak istediler. Oturmadım. Yarın olsa yine oturmam. Eğer oturursam kendimi inkar ederim. O zaman demokrat olamam.

Avrupa Birliği'nde idam yasak. Avrupa Birliği'nde idam yasaksa ey Avrupa Birliği üyesi ülkeler, niçin sesinizi çıkarmıyorsunuz, niçin konuşmuyorsunuz? Öznesi olmayan açıklamalar yapılıyor, çok anlamlı. Ortada bir özne var. Yüzde 52 oyla seçilmiş Mursi. Niye bu yönde açıklama yapmıyorsunuz?"

HDP'YE YÖNELİK BOMBALI SALDIRI

"Şu anda İçişleri Bakanlığımız bir kişiyi zanlı olarak tespit etmiş durumda. Bu sürecin başından itibaren sıkıntısı olmayan, sükûnet içerisinde, suhulet içerisinde bir seçim kampanyasının yürütülmesi çağrısını ben de, hükümet de yaptık.

Güneydoğuda tepkiler devam ediyor. Diyarbakır'da Diyarbakırspor-Denizlispor maçı oynanıyor. Denizli penaltı kazanıp gol atıyor. Bundan sonra bütün tribünler sahaya saldırıyor ve Denizli ile hakemler son anda kurtuluyor. Diyarbakırspor ligden çekildiğini açıklıyor ve bölgesel lig kuralım çağrısı yapılıyor. Bu mudur demokrasi barışı? Futbola bu iş karıştığı zaman buradan zor çıkılır diye düşünüyorum. Biz suhulet içinde bu seçim kampanyasının sürmesi için çalışacağız."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.