Hava Durumu

Erdoğan'dan çiftçilere iki müjde! Gübre ve tohum desteği...

Kabine toplantısı sonrası konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, çiftçilere iki müjde birden verdi. Gübre ve tohum desteğinde yüzde yüz artışa gittiklerini belirten Erdoğan, "Bu destek ödemeleri çiftçilerimizin kaynağa en çok ihtiyaç duydukları ilk bahar döneminde hesaplarına yatırılacaktır" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 17.02.2021 22:22
Haber Güncellenme Tarihi: 17.02.2021 22:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'dan çiftçilere iki müjde! Gübre ve tohum desteği...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığındaki Cumhurbaşkanlığı Kabine toplantısı sona erdi. 3 saat süren toplantı sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçilere gübre ve tohum desteğiyle ilgili iki müjde verdi.

Konuşmasında küresel emtia fiyatlarındaki hareketliliğe dikkat çenek Erdoğan, "Gübre desteklerini, küresel emtia fiyatlarındaki gelişmeleri göz önünde bulundurarak, yüzde 100 artışla iki katına çıkarıyoruz. Buğday, arpa, çavdar, yulaf gibi hububat ürünlerinde dekara 8 lira olan desteği 16 liraya yükseltiyoruz, Bay Kemal. Organik ve organomineral gübre kullanan üreticilerimize ise ilave olarak dekara 10 lira olan destekleme ödemesini, dekara 20 liraya yükseltiyoruz Bay Kemal. Bu destek ödemeleri çiftçilerimizin kaynağa en çok ihtiyaç duydukları ilk bahar döneminde hesaplarına yatırılacaktır." diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, çiftçiler üretmeye devam ettikleri müddetçe desteklere devam edeceklerini söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.