Hava Durumu

Erdoğan'dan 'doğal afet şehidi'ne itiraz

Başbakan Erdoğan, Afyonkarahisar'daki cephanelik patlamasında hayatını kaybeden 25 askerin 'doğal afet şehidi' statüsüne alınması üzerine konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 17.10.2012 10:09
Haber Güncellenme Tarihi: 17.10.2012 10:09
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'dan 'doğal afet şehidi'ne itiraz

Afyonkarahisar'daki cephanelikte 5 Eylül'de meydana gelen patlamada 25 asker şehit olmuştu.

Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nın şehit ailelerine gönderdiği mektupta, askerlerin 'görev esnasında doğal afet nedeniyle şehit olduğu' yönündeki ifade tartışma yaratmış, şehit aileleri de bu duruma tepki göstermişti.

Konu, Başbakan Erdoğan'a soruldu: "Gereken yapılır, şehit aileler müsterih olsun..."

"Bizim çıkarmış olduğumuz yasa aslında şehitlerimizi de kapsayan bir yasadır. Biz yolda bir trafik kazasında dahi asker şehit olsa bunları bu kapsama alacağız diye konuştuk" diyen Erdoğan, "Burada bir yanlış anlaşılma söz konusu olabilir. Biz bunu görüşür, gereğini de yaparız. Bundan kimsenin endişesi olmasın. Bütün şehit aileleri de burada müsterih olsun" şeklinde konuştu.

Terörle mücadele sırasında değil, kaza veya ihmal sonucunda hayatını kaybeden askerler tam olarak 'şehit' statüsüne alınmıyor. Afyon'daki askerlerin aileleri bu nedenle birçok haktan mahrum kalacak.

Öte yandan 5 Eylül'deki patlamanın kesin nedeni hala belirlenemedi. Patlamada sabotaj ya da terör izine rastlanmadığı açıklanırken, soruşturma kapsamında bir binbaşı, albay ve üsteğmen 'taksirli ölüme neden olmak' suçlamasıyla tutuklanmıştı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.