Hava Durumu

Erdoğan'dan Ergenekon hakkında flaş açıklama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ergenekon davası ile ilgili "Yargı bugün bir karar verdi. Birincil mahkemenin verdiği karar nihai bir karar değildir. Anamuhalefet partisi liderinin yaptığı açıklamalar suç teşkil etmektedir" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 08.08.2013 10:19
Haber Güncellenme Tarihi: 08.08.2013 10:19
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'dan Ergenekon hakkında flaş açıklama

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, bayram namazını kıldığı Süleymaniye Camisi çıkışında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Erdoğan, Ergenekon davası ile ilgili bir soru üzerine "Yargı bugün bir karar verdi. Birincil mahkemenin verdiği karar nihai bir karar değildir. Bunun biliyorsunuz Yargıtay’da tekrar masaya yatırılması söz konusudur. Yargıtay’ın vereceği karar da aslında nihai değildir. Bunun yargı noktasındaki sürecin nihayete ermesine kadar bir yargı sürecidir. Dolayısıyla, temenni ederiz ki adalet yerini hakkıyla bulsun. Bu arada bir şeyi daha söylemem lazım. Gerek anamuhalefetin ve gerek diğer muhalefetin yapmış oldu açıklamalar çok çirkindir. Yargı organı istediğim kararı verdiği zaman iyi istemediğim kararı verirse kötü gibi bir mantık olmaz. Özellikle anamuhalefet partisi genel başkanının yaptığı açıklamalar bana göre suç teşkil etmektedir. Ben bu mahkemenin hakimini, savcılarını tanımıyorum gibi ifadeler yargı içerisinde değerlendirilebilecek kanaatler değildir. Bu tamamiyle yargıya müdahale gibi bir anlayışın içine girmektedir. Tabii bu gerçekten Türkiye’de siyaset yapmanın edebinin ne noktaya geldiğinin göstermesi bakımından çok önemli. Bu şekilde siyaset yapılamaz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Demokratikleşme Paketi" ile ilgili daha önce kendisinin de katıldığı çalışmalar yapıldığını belirterek, "Bayram vesilesiyle ve bayram ertesi de ben bu yapılan çalışmaları gözden geçirme imkanı bulacağım ve bayram sonrası arkadaşlarımla biraraya gelmek suretiyle, bu çalışmalara nihai şeklini vereceğiz. Kaldı ki bu demokratikleşme paketi biliyorsunuz yeni atılmış bir adım değil. Bizim son büyük kongremizde bununla ilgili paketi aslında açıklamıştık. Fakat şimdi güncellemek suretiyle nerelerde ne gibi aksamalar var, nereleri nasıl güncelleyeceğiz, bu maddeler üzerindeki çalışmalarımızı arkadaşlarım bitiriyorlar. Böylece de inşallah yeni döneme yönelik bu demokratikleşme paketimizi açıklayacağız. Meclisin erken açılma durumu söz konusu açılabilir" dedi.

Erdoğan, "Mısırlı kardeşlerimizin yanında olduk, bundan sonra da yanlarında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.

Başbakan Erdoğan, sonbaharda protesto çağrılarına ilişkin "Bu ülke, güvenlik güçleriyle gereken cevabı verir" dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.