Hava Durumu

Erdoğan’dan ilk açıklama

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TSK'nın ülke yönetimine el koymasına ilişkin bir açıklama yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 16.07.2016 00:12
Haber Güncellenme Tarihi: 16.07.2016 00:12
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan’dan ilk açıklama
Cumhurbaşkanı Erdoğan CNN Türk yayınına cep telefonuyla görüntülü bağlantı yaparak, askeri kalkışma girişimiyle ilgili açıklamalarda bulundu. Erdoğan "Paralel yapılanmanın teşvik ettiği bir harekettir. Ülkemizin beraberliğine yönelik bu harwekete karşılık inanıyorum ki milletçe vereceğimiz güzel bir cevapla gereken cezayı alacaktır. Milletin üzerine gelmenin bedelini bunlar çok ağır ödeyeceklerdir. Bu konuda bizler atılması gereken adımlar neyser dik durmak suretiyle bu adımı atacağız. Meydanı onlara bırakamayız. Kararlı bir şekilde bu işin üzerine gideceğimizi bildirmek istiyorum. Milletime de bir çağrı yapıyorum, milletimizi illerimizin meydanlarına, havalimanlarına davet ediyorum. Milletçe toplanalım ve bu azınlık grubu tanklarıyla toplarıyla gelsinler ne yapacaklarsa orada yapsınlar. Halkın üzerinde bir güç ben tanımadım ömrü hayatımda.

Kesinlikle emir komuta çalışmamaktadır. Askıya alınmıştır. Çiğnenmiştir.

Bu ülke demokratik parlamenter sisteme inanmış bir ülkedir. Dolayısıyla demokratik parlamenter sisteme inanmış bir ülke olarak, şahsım bu ülkede başkomutandır. Başkomutan olarak benim haberim olmayan, benim bilgim olmayan bu harekete yargı da gereken cevabı verecektir.

Bu havayı bulanık hale getirenler bunun bedelini çok ağır ödeyeceklerdir.

Tarih boyunca darbeciler başarılı olamamıştır. Darbecilerin başarılı olacağına inanmıyorum." dedi.  

MUHALEFET DEMOKRASİDEN YANA TAVIR KOYDU

Paralel Çete'nin darbe girişimine karşı muhalefet demokrasiden yana tavır koydu. MHP lideri Devlet Bahçeli ve CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu darbe girişimine karşı yaptıkları açıklamalarla hükümetten yana tavır aldı.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Paralel Yapı'nın darbe girişimine karşı "Demokrasimize sahip çıkıyoruz" dedi. CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "Bu ülke darbelerden cok çekmiştir. Aynı sıkıntıların yeniden yaşanmasını istemiyoruz. Cumhuriyet'e ve demokrasimize sahip çıkıyor; inancımızı eksiksiz bir şekilde koruyoruz. Herkes çok iyi bilmeli ki Cumhuriyet  HalkPartisi, Parlamenter demokrasimizin vazgeçilmezi olan yurttaşlarımızın özgür iradesine bağlıdır" dedi.

Başbakanlıktan yapılan açıklamada ise MHP Genel Başkanı Bahçeli'nin, Başbakan Yıldırım'ı telefonla arayarak kalkışmanın kabul edilemez olduğunu, Türkiye Cumhuriyeti hükümetinin yanında olduklarını iletti. 

.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.