Hava Durumu

Erdoğan'dan 'İslami finans' açıklaması

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya'da düzelenen Kuala Lumpur Zirvesi'nin "Milli Egemenliğin Kazanılmasında Kalkınmanın Rolü" oturumunda konuştu.

Haber Giriş Tarihi: 19.12.2019 11:13
Haber Güncellenme Tarihi: 19.12.2019 11:13
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'dan 'İslami finans' açıklaması

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Malezya Kralı Sultan Abdullah, İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ve Malezya Başbakanı Mahathir Muhammed ile 2019 Kuala Lumpur Zirvesi kapsamında düzenlenen "Kalkınmanın Önceliği ve Zorluklar" temalı yuvarlak masa toplantısına katıldı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şu şekilde:

İslami finans meselesini gündemimize almalıyız. Faiz yerine üretimi, ticareti merkezine alan sistemin Malezya'da önemli bir yeri var. Faizsiz finans konusunda ülkelerimiz arasında önemli bir diyalog olabilir, bir çalışma grubu kurabiliriz. Böylece kapsamlı bir çalışma ortaya çıkabilir.

Kimi ülkeler teknolojide önemli mesafeler aldı. Biz de bunu savunma sanayi alanında tecrübe ettik. Müslüman ülkeler olarak çok genç bir nüfusa sahibiz. Ancak eğitimde ciddi sıkıntılarımız var. Kız çocuklarının eğitiminde ortak çalışmalar yürütebiliriz.

GÜVENLİ BÖLGE TARTIŞMALARI

Yaptığımız çalışmaları herkese verdik, gelmediler. Şu anda İdlib'den 50 bin insan topraklarımıza doğru geliyor. Zaten 4 milyon var, şimdi 50 bin kişi daha geliyor. Güvenli bölge inşa edelim denilince buraya herhangi bir destek vermiyorlar ama silah denince silah geliyor. Diyorlar ki 'terörizmle mücadele etmemiz lazım.' Nasıl teröristle mücadele edeceğiz? Lafla terörle mücadele olmaz, icraatla olur.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.