Hava Durumu

Erdoğan'dan sosyal medya ve internet uyarısı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ''5G akıllı şehirler, hastaneler gibi nice alanın temel altyapısını oluşturacaktır. Yerli 5G teknolojisi altyapısını kurmadan 5G'ye geçemeyiz'' dedi. Siber saldırılara ilişkin de konuşan Erdoğan, ''Sınırlarımızın güvenliği ne kadar önemliyse elektronik sistemlerimizin ve buralarda saklanan verilerin güvenliği de o derece önemlidir'' ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 10.02.2020 14:22
Haber Güncellenme Tarihi: 10.02.2020 14:22
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'dan sosyal medya ve internet uyarısı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi Açılış Töreni'nde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle:

''Bu açılışla ülkemizin her türlü siber saldırıya karşı çok daha hazırlıklı hale geldiğine inanıyorum. Bilgi ve teknoloji dünyada en hızlı büyüyen sektördür. Bilgi ve teknoloji sektöründe ülkemizde yapılan yatırım 100 milyar dolara yaklaştı. Tüm mobil operatörleri yerli baz istasyonumuzu kullanmaya davet ediyoruz.

''YERLİ 5G TEKNOLOJİSİ ALTYAPISINI KURMADAN 5G'YE GEÇEMEYİZ''

5G akıllı şehirler, hastaneler gibi nice alanın temel altyapısını oluşturacaktır. Yerli 5G teknolojisi altyapısını kurmadan 5G'ye geçemeyiz.

''GÜNÜMÜZDE VERİ EN AZ PETROL KADAR ÖNEMLİ HALE GELDİ''

Türkiye son dönemde siber saldırılar en çok hedef olan ülkelerin başında geliyor. 2016'da 9 bini bulmayan ülkemize yöneli siber saldırı sayısı geçtiğimiz sene 136 bini aşmıştır. Sınırlarımızın güvenliği ne kadar önemliyse elektronik sistemlerimizin ve buralarda saklanan verilerin güvenliği de o derece önemlidir. Günümüzde veri en az petrol kadar önemli hale geldi. Türkiye'nin verisi Türkiye'de kalmalı anlayışı ile başlattığımız çalışmalarda henüz istediğimiz yere gelemediğimiz bir gerçektir. Kamu ve özel sektöre ait veri merkezlerini bir düzene sokmamız şart. İlgili kurumlarımızdan çalışmaları süratle tamamlamalarını bekliyorum. Akıllı sistemlerle kullanılan saldırıları püskürtmenin yolu, daha akıllı sistemleri geliştirmek ve kullandırmaktır.

''4 BİN UZMANLA SİBER GÜVENLİĞİ FAALİYETLERİ YÜRÜTÜLÜYOR''

Şu anda 1300 kurumumuzda yaklaşık 4 bin uzmanla siber güvenliği faaliyetleri yürütülüyor. Siber savunmada yapay zeka teknikleri giderek önem kazanıyor.''

Türkiye olarak uzayda 3 haberleşme uydumuz görev yapıyor. Bu uydular 118 ülkede hizmet veriyor.

Günümüzde tekenoloji bağımlılığı nedeniyle modern kölelere dönüşen insanlar var.

İnsanların onurunun kırdığıi zorbalığa updığı ve her türlü hakkına saygısızlık edildiği bir dünyaya alet olmayacağız.

Ülkemizi yalan haberinin, iftiranın, provokasyonların adeta çığ gibi büyüdüğü bu kabus ikliminden çıkarmakta kararlıyız. Ancak, aradan geçen bu zaman rağmen henüz işe yarar bir altyapı oluşturamadığımız için üzgünüz. İçişleir ve Adalet Bakanlığı bı konuda çalışıyor. İnternnetteki kirliliğinin en önemli sebeplerinden biri ülkemizde içerik yönetiminin kopyala- yapıştır metoduna dayalı olmasıdır. Halbüki bizde gerçekten parlak, cevval gençler var.

Türkiye'nin maziden atiye kurduğu köprüde dijital dünya çok önemli bir hale gelmiştir.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.