Hava Durumu

Erdoğan'dan sürpriz telefon görüşmeleri

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Almanya Şansölyesi Angela Merkel ve Fransa Başbakanı Jean-Marc Ayrault ile bu akşam birer telefon görüşmesi yaptı

Haber Giriş Tarihi: 02.08.2013 00:03
Haber Güncellenme Tarihi: 02.08.2013 00:03
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'dan sürpriz telefon görüşmeleri

Başbakanlık kaynaklarından edinilen bilgiye göre Erdoğan, resmi konutta iftar öncesinde gerçekleştiği telefon görüşmelerinde, Merkel ve Ayrault ile, Suriye ve Mısır başta olmak üzere bölgedeki son gelişmeler hakkında görüş teatisinde bulundu.

Suriye’deki durumun kötüye gitmesi karşısında uluslararası toplumun üzerine düşeni yerine getirmesi gerektiğine değinildiği görüşmelerde, Mısır’da ivedilikle demokrasiye dönülmesinin büyük önem taşıdığı ifade edildi. Erdoğan ve Merkel’in, Eylül’de San Petersburg’da G-20 sırasında tüm bu konuları daha ayrıntılı biçimde ele alma konusunda mutabık kaldıkları öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre Başbakan Erdoğan, Mısır’da demokrasiye geçiş süreciyle ilgili olarak Merkel ve Ayrault’a, Muhammed Mürsi’nin ve siyasi tutukluların derhal serbest bırakılmasının, tüm tarafların sürece katılımıyla en kısa sürede sandığa gidilmesinin, seçimlerin adil ve şeffaf biçimde yapılacağına ilişkin güvence verilmesinin büyük önem taşıdığını da vurguladı.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.