Hava Durumu

Erdoğan'ı istifaya çağıran müftü eşi bakın kim çıktı

Kendisini müftü eşi olarak tanıtıp Başbakan Erdoğan'ı istifaya çağıran videodaki kadın, gerçek kimliği ortaya çıkınca savcının talimatıyla polise ifade verdi.

Haber Giriş Tarihi: 20.06.2013 17:35
Haber Güncellenme Tarihi: 20.06.2013 17:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'ı istifaya çağıran müftü eşi bakın kim çıktı

Eski CHP Burhaniye İlçe Başkanı Faruk Cenal'ın eşi olduğu öğrenilen Gül Taşlı Cenal'ın başörtülü görüntüleri partide de tepkilere neden oldu. CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, konu hakkında inceleme başlatıldığını, gereğinin yapılacağını söyledi.

Kendisini müftü eşi olarak tanıtıp Başbakan Erdoğan'ı istifaya çağıran videodaki kadın, gerçek kimliği ortaya çıkınca savcının talimatıyla polise ifade verdi. Gezi eylemlerine katıldığını belirterek sahte başörtüsüyle sanal açıklamalar yapan CHP Burhaniye eski ilçe başkanı Faruk Cenal'ın eşi bar işletmecisi Gül Taşlı Cenal, CHP'de aktif görevi olmadığını belirterek, görüntülerin şaka için çekildiğini söyledi.

Eşiyle bar işletmeciliği yaptığı öğrenilen Gül Taşlı Cenal, saat: 11:00 sıralarında CHP Burhaniye eski İlçe Başkanı eşi Faruk Cenal ile birlikte emniyete ifade vermeye geldi. Gül Taşlı Cenal, daha sonra Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçip adliyeye getirildi.

Emniyet çıkışında basın mensuplarının sorularını cevapsız bırakan Cenal, daha sonra açıklama yapacağını bildirdi. Cenal, CHP'den ihraç talebiyle ilgili ise, CHP’de aktif bir görevinin bulunmadığını kaydetti.

Emniyet Müdürlüğü önünde bekleyen CHP Gençlik Kolları eski Başkanı İsmail Öztürk , olay videonun aile arasında çekildiğini belirterek, "10 yaşlarındaki yeğeni tarafından çekilmiş bir görüntü. Kendisinden habersiz bir şekilde sosyal medyada paylaşılmış. Ancak farkına varılınca hemen kaldırıldı. Çocukların yaptığı bir olay. Tamamen şaka amacıyla yapılmış" diye konuştu.

Bilindiği üzere, başörtüsü ile kamera karşısına çıkan ve kendisini müftünün eşi olarak tanıtan Gül Taşlı Cenal, hem Başbakan Erdoğan'ı hem de ona sevgi gösterisinde bulunan yaşlı teyzeyi ağza alınmayacak sözlerle eleştiriyordu. Cenal'ın videosu ise sosyal medyada yüzbinlerce kişi tarafından tıklanıp paylaşılmıştı.

Öte yandan Gül Taşlı Cenal'ın savcının talimatıyla polis tarafından ifadesinin alındığı, başka bir konudan dolayı adliyeye sevk edildiği ve serbest bırakıldığı kaydedildi.

CHP KONU HAKKINDA İNCELEME BAŞLATTI

Balıkesir Burhaniye ilçesi eski CHP İlçe Başkanı Faruk Cenal'ın eşi olduğu öğrenilen Gül Taşlı Cenal, dün sosyal paylaşım sitelerine düşen bir videoda, Başbakan Erdoğan'a hareketler ederek istifaya davet ediyor. Kendisini 'müftü karısı' olarak tanıtan ve başörtüsü taktığı görülen kadın, AK Parti mitinginde Başbakan Erdoğan'a olan hayranlığını dile getiren yaşlı kadına da hakaret ediyor.

Kendisinin de Müslüman olduğunu ve 5 vakit namaz kıldığını ifade eden Gül Taşlı Cenal, Başbakan Erdoğan'a beddua ettiğini söylüyor. Erdoğan'a seslenerek, "Müslümanlık senin tekilinde değil. Biliyor musun? Kesinlikle değil. Ayıp, ayıp." diyen kadın, "Benim kocam müftü diye sesini çıkaramıyor. Şalvarla dolaşıyor. Hayır efendim. Ben şalvarlı bir adamla evli olmak istemiyorum. Ben laik Türkiye Cumhuriyetinde medeni Türk toplumu istiyorum. Kot pantolon giysin dolaşsın. Niye? Size yalakalık yapsın dolaşsın diye. Onu da boşayacağım, Allah belamı versin." diyor.

Görüntülerin sosyal paylaşım siteleri ve bazı televizyon kanallarında yayınlanmasının ardından CHP Balıkesir İl Başkanlığı konu hakkında inceleme başlattı. İl Başkanı Muzaffer Mavuk, "Gül Taşlı Cenal eski ilçe başkanımız Faruk beyin eşi. Her ikisi de parti üyemiz. Ancak şuanda partide aktif olarak görev yapmıyorlar. Konuyu yeni öğrendim. Gerekli incelemeyi başlattık, gereğini yapacağız." dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.