Hava Durumu

Erdoğan'ın da katıldığı teslim töreninde kriz: Hakkımızı helal etmiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirilen ilk milli helikopter motorunun teslim törenine TEI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit'in, "Töreni sabote etmek isteyenlere hakkımızı helal etmiyoruz" şeklindeki serzenişi damga vurdu.

Haber Giriş Tarihi: 05.12.2020 15:04
Haber Güncellenme Tarihi: 05.12.2020 15:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'ın da katıldığı teslim töreninde kriz: Hakkımızı helal etmiyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk milli helikopter motoru TEİ-TS1400'ün teslimine ve Tasarım Merkezi Açılış Töreni'ne canlı bağlantı ile katıldı. Erdoğan'ın konuşmasının ardından başlayan teslim töreninde ise sahnede ufak çaplı bir kriz yaşandı. TEI Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mahmut Faruk Akşit, söz sırası kendisine geldiğinde "Töreni sabote etmek isteyenlere hakkımızı helal etmiyoruz" şeklinde bir sitemde bulundu.

"İŞİNİZİ DÜZGÜN YAPIN"

Daha sonra "Motor test ekibini tekrar canlı yayında görmek istiyoruz" Akşit, "Bu şirketi Cumhurbaşkanlığı önerdi bize. İşinizi düzgün yapın. Uzun yıllar boyunca gece gündüz demeden motorun çalışmasında, defalarca engelleme girişimine karşı gelip başarıya ulaşan bu ekibimizin alın terini Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TAİ) bünyesine sizlerin huzurunda teslim etmekten büyük gurur duyuyorum" dedi.

Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar'ın ise o anlarda mikrofondan "Oğlum geç onları" dediği duyuldu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.