Hava Durumu

Erdoğan'ın ne düşündüğünü bilmem lazım

CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Abdullah Öcalan'ın Nevruz mesajıyla ilgili "Benim muhatabım Recep Tayyip Erdoğan'dır. Önce Recep Tayyip Erdoğan'ın ne düşündüğünü benim bilmem gerekiyor" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 22.03.2013 16:57
Haber Güncellenme Tarihi: 22.03.2013 16:57
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'ın ne düşündüğünü bilmem lazım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Koç Üniversitesi'nde ''Gençliğin Siyasetteki Yeri'' konulu konferansa katılan Kılıçdaroğlu, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

Kılıçdaroğlu, ''Dün Diyarbakır'daki nevruz kutlamalarında Öcalan'ın mektubunun okunmasını nasıl değerlendiriyorsunuz?'' sorusu üzerine, şunları kaydetti:

''Ana muhalefet partisi genel başkanı olarak muhatabım Recep Tayyip Erdoğan'dır. Önce Recep Tayyip Erdoğan'ın ne düşündüğünü bilmem gerekiyor. Recep Tayyip Erdoğan'a buradan sesleniyorum; çıkıp bu konuda düşüncelerini açıklıkla kamuoyuyla paylaşmak durumundadır. Masanın bir ucunda Abdullah Öcalan var, diğer ucunda da Recep Tayip Erdoğan var. Konuşuyorlar, pazarlık yapıyorlar, bize de soru soruyorlar ne düşünüyorsunuz diye. İyi de bilmediğimiz konuda yorum yapmak, konuşmak ne kadar doğrudur Önce bir şeyler bilmemiz gerekiyor. bize bir şeylerin anlatılması lazım. 'Şunun için masaya oturduk, şunun için pazarlık yapıyoruz' denmemiz lazım. O nedenle bilmediğimiz bir konuda yorum yapmak gibi bir sürece kendimizi sokmak istemiyoruz. Yorum yaparsanız yarın çıkacak Erdoğan diyecek ki 'nereden çıkardınız kardeşim bunu, böyle bir şey yoktur' diyecek. Önce bizim ne olduğunu bilmemiz lazım. Düşüncemiz bu.''

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın çıkıp konuşma yapması gerektiğini vurgulayarak, ''Medyaya da büyük görev düşüyor. Bugün belli gazetelerde manşetler var; 'Silahlara veda' gibi... Oysaki kimse 'silahları bırakacağız' demiyor. kimsenin de kraldan fazla kralcı geçinmeye hakkı yoktur. Halkı aldatmaya da hakkı yok. Medya özgürlüğü kavramı çok önemli. medyada iktidar şakşakçılığı farklı bir konudur. Halkın doğru haber alma hakkı vardır. Bu süreçte de halkın doğru haber alma hakkı vardır'' değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.