Hava Durumu

Erdoğan'ın onayıyla flaş soruşturma

Başbakanlık Teftiş Kurulu, Borsa İstanbul A.Ş.’yle ilgili inceleme başlattı. İki müfettiş Borsa İstanbul’un personel alımları, maaş ödemeleri ve giderlerini inceleyerek rapor hazırlayacak.

Haber Giriş Tarihi: 30.04.2014 10:30
Haber Güncellenme Tarihi: 30.04.2014 10:30
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan'ın onayıyla flaş soruşturma

Habertürk'ten Hasan Bozkurt'un haberine göre, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın oluruyla başlatılan incelemede; borsa İstanbul’un kârlılık oranındaki düşüş, astronomik personel maaşları ve harcamalar üzerinde durulacak. 2013 ve 2014’ün ilk 4 ayına ilişkin harcama defterleri karşılaştırılacak. Ayrıca maaş dışında para trafiği olup olmadığına da bakılacak.


Borsa İstanbul’da işlem gören şirketler ve hisse senetlerine dönük, herhangi bir inceleme ya da denetimin yapılmayacağı belirtildi. Başbakanlık yetkilileri, borsada işlem gören şirketlerle ilgili herhangi bir sıkıntı yaşanmaması ve hisselerin değer kaybetmemesi için denetimin titizlikle yapılacağını ifade etti.

MEHMET KİLCİ GÖREVDEN ALINDI

Geçen hafta Sermaye Piyasası Kurulu’ndaki görevden almaların ardından Gelir İdaresi Başkanı Mehmet Kilci de görevden alındı. Bakanlıkta dün Kilci’nin yerine Vergi Denetim Kurulu Başkanı Adnan Ertürk ve Muhasebe ve Denetimi Standartları Kurumu Başkanı Seyit Ahmet Baş’ın adı öne çıktı.

Ayrıca sağlık Bakanlığı’nda Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu Başkanı Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, Acil Sağlık Hizmetleri Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Coşkun ve Sağlık Araştırmaları Genel Müdürü Prof. Dr. Uğur Dilmen görevlerinden alındı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.