Hava Durumu

'Erdoğan'ın sabrını taşırdılar'

Alman uzman Aleksandr Rar, Avrupa Birliği'nin Türkiye'ye vaat ettiklerini yerine getirmediğini, bunun da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sabrının taşırdığını kaydetti.

Haber Giriş Tarihi: 27.11.2016 09:00
Haber Güncellenme Tarihi: 27.11.2016 09:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
'Erdoğan'ın sabrını taşırdılar'
Rus basınına konuşan Alman uzman Aleksandr Rar, Erdoğan'ın, "Bana bak, daha ileri giderseniz bu kapılar açılır" açıklamasını değerlendirerek şu ifadeleri kullandı:

"CUMHURBAŞKANI ARTIK BU OYUNU İSTEMİYOR"

"AB'nin Türkiye'ye yönelik ikili davranmasından Erdoğan yoruldu. Erdoğan'ın siniri bozuldu. Artık Cumhurbaşkanı bu oyunu istemiyor, çünkü kendisi için aşağılayıcı bu."

"ERDOĞAN'IN SABRINI TAŞIRDILAR"

Almanya Federal Meclisi'nin ‘Ermeni Soykırımı'yla ilgili kararının da Türkiye'yi ciddi etkilediğine işaret eden uzman, "Türkiye ve AB arasındaki kavganın nedeni şu: AB, Türkiye'ye çok vaatlerde bulundu ama fiiliyatta Türkiye'ye hiçbir şey vermedi. AB'de iki dış politika hattı var. İlki, pragmatik çıkarlar politikası. Avrupa liderleri, Suriyelilerin gelmesini engellemek için Türkiye'ye büyük paralar vererek anlaşmaya çalıştı. AB liderleri bunun için Türkiye'ye ciddi vaatlerde bulundu. Türk vatandaşları için vize serbestisi verileceğinin açıklanması da bunlardan biri. İkincisi ise Avrupa Parlamentosu'nun yürüttüğü cezalandırıcı faaliyetler. Liberal değerleri savunan bu parlamentoya göre Türkiye bu konuda fiiliyatta düşman. Çünkü onlara göre Türkiye sürekli insan haklarını ihlal ediyor. Dolayısıyla Erdoğan AB'nin iki hattı arasında kaldı, kiminle muhatap olacağını da bilmiyor. AB Erdoğan'a çok vaatlerde bulundu, ama hiçbir şey yapmadı. Neticede Erdoğan'ın sabrını taşırdılar" yorumunda bulundu.

‘TÜRKİYE KENDİ YAĞIYLA KAVRULAN ÜLKE, AB NE BASKI UYGULAYACAK Kİ?'

Alman uzman sözlerine şöyle devam etti: "AB, Erdoğan'a ne baskı uygulayacak ki? Türkiye kendi yağıyla kavrulan ülke, üstelik AB üyesi de değil. Yaptırım mı uygulayacak? Eğer AB Türkiye'ye yaptırım uygularsa bu Avrupa'nın Avrasya politikasının biteceği anlamına gelecek. Rusya'ya yaptırım, İran'a yaptırım… O zaman Türkiye de İran ve Çin gibi Avrasya Birliği ile yakınlaşacak."
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.