Hava Durumu

Erdoğan: "İş dünyası aldığımız kararları sahiplenmeli"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, İstanbul Lütfi Kırdar Kongre Merkezi'nde düzenlenen B20 Türkiye İş Dünyası Liderleri Forumu'nda konuşuyor.

Haber Giriş Tarihi: 08.05.2015 16:40
Haber Güncellenme Tarihi: 08.05.2015 16:40
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan: "İş dünyası aldığımız kararları sahiplenmeli"
İşte, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ve Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın da katıldığı toplantıda Erdoğan'ın yaptığı konuşmadan satırbaşları:

Bu kriz sonrasında G-20 ilk defa liderler düzeyinde toplandı. Bu tarihten itibaren liderler düzenli olarak bir araya gelmeye başladı. G-20 çatısı altında önemli adımlar atılmaya başlandı. Bu platformda alınan kararlar yakından takip ediliyor. Aktif bir G-20 üyesi olarak biz de ciddi katkı veriyoruz. G-20 gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeleri kapsayıcı bir uluslararası yapıya sahip. Bu yapı farklı politik sistemleri olan ülkelerin karşılaştıkları sorunlar için büyük önem taşıyor. Ülkeler arasındaki ekonomik bağların güçlendiği bu platform yardımcı oluyor.

Başbakan Yardımcımız Ali Babacan Bey’in yönetiminde bir birim kurduk. Bütün muhattaplarımızla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. G-20’nin önemli rolüne vurgu yapan bir yaklaşım benimsedik.

Bakanlarımız merkez bankası Başkanlarımız tarafından takip ediliyor. Tüm bu çalışmaları zirvede G-20 liderleri olarak ele alacağız. Zirve sonrası yayımlayacağımız Antalya bildirgesi ile çalışmaları duyuracağız.

Kadın 20 ilk defa Türkiye Antalya’da gerçekleştiriliyor. Her zaman özel sektör yoluyla büyümeden yana olduk. Ülkemizde son yıllarda istihdamın ağırlığının özel sekötre kaymış olması önemli bir göstergedir.

Siyasi irade olarak aldığımız kararların iş dünyası tarafından sahiplenilmesi şarttır. Platform üyesinde yapılan çalışmaların B20 tarafından atılan adımların etkisini artırıyor. B20 tarafından kaydedilmekte olan ilerleme memnuniyet vericidir.

İş dünyasını güçlü temsil eden ekibimize güveniyoruz. Farklı coğrafyalarda yürütülen çalışmaları yakından takip ediyoruz. 

 
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.