Hava Durumu

Erdoğan, kabineyi bugün topluyor! Kurban Bayramı için yeni tedbirler alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında yapılacak kabine toplantısında, vaka sayılarının arttığı şehirler başta olmak üzere; 4 günlük Kurban Bayramı tatili boyunca maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyulması için yeni tedbirlerin alınacağı belirtiliyor. Öte yandan sokağa çıkma kısıtlaması ve şehirler arası yasak gündemde yok.

Haber Giriş Tarihi: 27.07.2020 11:29
Haber Güncellenme Tarihi: 27.07.2020 11:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan, kabineyi bugün topluyor! Kurban Bayramı için yeni tedbirler alınacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığındaki kabine toplantısı bugün Külliye'de yapılacak.

Toplantıda, özellikle vaka sayılarının arttığı şehirler başta olmak üzere 4 günlük tatil boyunca kalabalık olmaması, maske, sosyal mesafe ve temizlik kurallarına uyulması için yeni tedbirlerin alınacağı belirtiliyor.

BAYRAM İÇİN SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI GÜNDEMDE YOK

Bu kapsamda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kabine üyelerine vaka sayılarıyla ilgili illerdeki son durumu içeren bir sunum yapması bekleniyor. Toplantıda, 4 günlük tatil boyunca sokağa çıkma yasağı veya şehirler arası seyahat kısıtlaması uygulamasına yönelik herhangi bir kararın da çıkmayacağı ifade ediliyor.

HİBRİT EĞİTİM DE MASAYA YATIRILACAK

Millî Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un da toplantıda bu yıl pandemi nedeniyle hayata geçirilmesi planlanan hibrit eğitim sistemiyle ilgili bir sunum yapması planlanıyor.

LİBYA VE DOĞU AKDENİZ DE GÜNDEMDE

Bayram tedbirleri dışında öncelikli gündem maddelerinden biri de Libya olacak. Libya'da siyasi çözüm için sürdürülen yoğun diplomasi trafiğine mercek tutulacak. Malta, Libya ve Rusya'dan gelen heyetlerle Ankara'da gerçekleşen görüşmeler değerlendirilecek. Sahadaki son durum kapsamlı olarak ele alınacak.

Doğu Akdeniz'deki gelişmeler de kabinenin gündeminde olacak. Türkiye'nin bölgedeki sondaj ve arama faaliyetlerinde gelinen son aşama görüşülecek.

TERÖRLE MÜCADELE

Terörle mücadele de masadaki bir diğer önemli konu olacak. Suriye'nin kuzeyindeki gelişmeler, terör örgütü PKK/YPG'nin kış yapılanmasına yönelik yurt içinde ve sınır ötesinde devam eden operasyonlar ele alınacak. Ayasofya Camii'nin ibadete açılması ve Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırıları da kabinenin gündeminde olacak.

ERDOĞAN'IN AÇIKLAMA YAPMASI BEKLENİYOR

Toplantı sonrası açıklamanın ise Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılması bekleniyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.