Hava Durumu

Erdoğan Kenan Evren'in adını anmadı

Hayatını kaybeden devlet adamlarının ardından taziyelerde bulunan başkent protokolü, 7’nci Cumhurbaşkanı ve 12 Eylül darbesinin lideri Kenan Evren’in ölümüne sessiz kaldı.

Haber Giriş Tarihi: 11.05.2015 07:41
Haber Güncellenme Tarihi: 11.05.2015 07:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan Kenan Evren'in adını anmadı
Danıştay’ın kuruluş yıldönümü ve Anneler Günü nedeniyle mesajlar yayınlayan CumhurbaşkanıTayyip Erdoğan, Kenan Evren’in adını anmadı. Başbakan Ahmet Davutoğlu ile muhalefet liderlerinin yanı sıra Genelkurmay Başkanlığı’ndan da taziye mesajı çıkmadı.

Devlet adamları veya tanınmış isimlerin yaşamını yitirdiği anda başsağlığı ve taziye mesajlarıyla dolan ajans bültenleri, Kenan Evren’in vefatıyla ilgili sessizliğe gömüldü. Cumhurbaşkanı Erdoğan dün Danıştay’ın kuruluş yıldönümü ve Anneler Günü mesajı yayınladı.Cumhurbaşkanlığı, sanatçı Zeki Alasya’nın ölümünün ardından hem aileye başsağlığı mesajı göndermiş hem de internet sitesinden anında yayınlamıştı. TBMM Başkanı Cemil çiçek ile Başbakan Ahmet Davutoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel BaşkanıDevlet Bahçeli ve diğer partilerin tavrı da aynı oldu.

İnternet sayfalarının ‘güncel’ duyurular bölümünde sadece Anneler Günü’yle ilgili mesajlar yer aldı. Çoğunlukla bu mesajın hemen altında Zeki Alasya’nın vefatına ilişkin taziye ifadeleri yer buldu. Genelkurmay Başkanlığı da internet sayfasının ‘Güncel duyurular’ bölümüne dün yeni mesajlar ekledi. Ancak arasında eski Genelkurmay Başkanı Kenan Evren’in ölümüne ilişkin bir mesaj yer almadı.

Genelkurmay, bir gün öncesine ait önemli yurtiçi olaylar ve önemli sınır olaylarının ardından Orgeneral Necdet Özel’in Anneler Günü mesajını yayımladı.

DSP KARŞIT MESAJ YAYINLADI

Tek taziye mesajı ise karşıt yaklaşımla DSP’den geldi. DSP Genel Başkan Yardımcısı Önder Aksakal, “ABD Büyükelçiliği’ne taziye mesajım” başlıklı açıklama yaptı: “Sayın Ekselansları; 12 Eylül 1980 darbesini gerçekleştiren o günkü Türk Silahlı Kuvvetler Komutanı Kenan Evren’in öldüğünü büyük bir ‘üzüntüyle’ öğrenmiş bulunuyoruz. Önemli bir ‘devlet adamını’ kaybetmiş olmanızdan dolayı ABD’ye başsağlığı dileklerimizi sunuyorum. Her ne kadar ‘Bir Kenan gider, bir Kenan gelir’ denilecekse de olsun. Bu ülkede bu gidişle Kenan Evren’ler tükenmez” dedi.

DSP Genel Başkanı Masum Türker ise “Biz Müslümanlara düşen şey, biri vefat ettikten sonra ‘Allah rahmet eylesin’ deyip hakkımızı helal etmektir. Kendisine Tanrı’dan rahmet diliyorum. Ama onun fikirlerini, düşüncelerini hayatta kalarak yürütenleri şu anda affedemeyiz.”

BAKAN ZEYBEKCİ: TÖRENE KATILMAM

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de dün soru üzerine, devlet törenine katılmayacağını belirterek “Demokrasimiz adına zaman yüz karası bir dönemdi. Her şeyi ile tarihe, Türk milletine ve Allah’a havale ediyoruz” dedi.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.