Hava Durumu

Erdoğan Mısır mesajını Bursa'dan verecek

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Bursa programı miting havasına bürünüyor. Türkiye genelinde 45 şehirdeki kentsel dönüşüm programı 17 Ağustos Cumartesi günü Bursa'nın merkez Yıldırım ilçesinde Millet Mahallesi'nden başlıyor. Başbakanın temel atma töreninde Millet Mahallesi'nde oluşturulan miting alanına 100 bin kişinin toplanması hedefleniyor.

Haber Giriş Tarihi: 15.08.2013 18:00
Haber Güncellenme Tarihi: 15.08.2013 18:00
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan Mısır mesajını Bursa'dan verecek

AK Parti Bursa İl Başkanlığı yaptığı çalışmalarla töreni miting havasına dönüştürmenin adımlarını attı. Şehirde giydirilmiş minibüsler ile törene davetler yapılırken, Mısır konusunda bütün dünyaya tarihi mesajların Bursa'dan verilmesi bekleniyor.

Ak Parti Bursa il Başkanı Sedat Yalçın, 17 Ağustos Cumartesi günkü törenin yapılacağı Millet Mahallesi'nde 100 bin kişinin bir araya gelebileceği bir alan bulunduğunu belirterek, "Başbakanımız Yenişehir Havaalanı'nda 15:30'da karşılanacak. Bursa programında 4 noktada programı olacak. İlk olarak Yıldırım Belediyesi'nin Millet Mahallesi'nde başlatacağı kentsel dönüşüm programı olacak. Saat 16.00'da Millet Mahallesi'ndeki kentsel dönüşüm temel atma töreninde Başbakanımız Bursalılara da hitap edecek. Bu alanın müsait olması sebebiyle halkımızın geniş katılımını bekliyoruz. Mısır ile alakalı önemli mesajların verilmesi beklenen bu tarihi mitingin alanın müsait olması sebebiyle büyük bir ilgi görmesini bekliyoruz.
İkinci program ise Mimar Sinan Mahallesi İl Özel İdaresi girişindeki Afet Eğitim Merkezi'nin açılışı olacak. 15 milyon liralık harcama ile 22 bölümde 12 similasyon sisteminin bulunduğu eğitim merkezinde her türlü afet ile alakalı bilgilendirmeler yapılacak. Bu merkezin açılışından sonra Şehreküstü'de il başkanlığımızın yeni binası ziyaret edilecek. Akşam da Merinos'ta sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile akşam yemeğinde Başbakanımız bir araya gelecek" diye konuştu.

Millet Mahallesi'nde başlatılan kentsel dönüşüm 9 etap halinde planlanıyor. Toplam 55 hektarlık alanda yapılacak yenileme çalışmalarında ilk etap 5 bin 330 metrekarelik alanda başlayacak. Bu alanda belediye ve kamu maliyesine ait alanda 147 konut ile 11 işyeri inşa edilecek. Projenin toplamında ise 3 bin 986 hak sahibine bölüm bölüm yeni binaları teslim edilecek. Hak sahiplerine her daireye karşılık bir daire verilecek. Ancak bağımsız değerlendirme kuruluşunun yaptığı ölçümlemelere göre metrajlarda yenilenme bedelinden dolayı düşüşler olacak. İsteyenler aradaki farkları ödeyerek büyük daire alabilecekler. Bölüm bölüm yürütülecek çalışmaların her birinin 18 ay içerisinde bitirilmesi planlanıyor. 18 ay boyunca kira bedelleri müteahhit firma tarafından ödenecek. Gecikme olursa, kiralar ödenmeye devam edecek. Kentsel dönüşümün başlaması için gerekli olan üçte iki çoğunluğun muvafakatı da alındı. Emsal oranı ise bölgede 1.5'den ortalama 2.4'e çıktı. Bazı bölgeler 4 katlı olurken, bazı yerlerde yükseklik en fazla 8 kata çıkacak. Bulvar kenarlarının dönüşümü yapan müteahhite verilmesi öngörüldüğünden kat karşılığı inşaat yapım işinde müteahhidin yer karşılığında yüzde 45 yer sahiplerine, yüzde 1 de belediyeye pay vermesi hesaplandı. Daireler 2 artı 1 ve 3 artı 1 olarak iki değişik tarzda farklı planlarda yapılacak. Bölgede 5 binden fazla konut yapılması hedefleniyor.

Afet Eğitim Merkezi 4 yılda tamamlandı. Yüzde 50'si Devlet Planlama Teşkilatı, yüzde 50'si Bursa İl Özel İdaresi tarafından finansa edilen 15 milyon liralık tesis zemin artı 2 kattan oluşuyor. Toplam 6 bin 200 metrekare kapalı alanı bulunan eğitim merkezi 22 bölüm ve 12 similasyon odasından oluşuyor. Japanya'daki benzerleri örnek alınarak yapılan eğitim merkezinde, öncelikle öğrenciler, çalışanlar ve teknik personel eğitilecek. Deprem sarsma tablası, yangın similasyonu, 5 boyutlu sinema, rüzgar, fırtına, duman similasyon odası, acil durum telefon ihbar similasyonu, bilgilendirme ve test köşesi, enkaz koridoru, karbonmonoksit zehirlenme simülasyonu, otel yangın kaçış hologramı, heyelan ve sel similasyonu gibi bölümler yer alıyor. 242 kişilik konferans salonu ile akıllı sınıfa sahip merkezde 24 eğitmen, 15 görevli personel olmak üzere 39 kişi görev yapıyor. Randevulu sistemle eğitim verecek olan merkez her hangi bir ücret almıyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.