Hava Durumu

Erdoğan, NATO Zirvesi için Polonya'ya gidiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Polonya'da düzenlenecek NATO Devlet ve Hükümet Başkanları Zirvesi'ne katılacak.

Haber Giriş Tarihi: 06.07.2016 13:15
Haber Güncellenme Tarihi: 06.07.2016 13:15
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan, NATO Zirvesi için Polonya'ya gidiyor
Cumhurbaşkanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Polonya’nın başkenti Varşova'da 8-9 Temmuz'da yapılacak NATO zirvesi’nde Türkiye’yi Cumhurbaşkanı Erdoğan temsil edecek.

Zirvede, ittifak liderlerinin, NATO'nun değişen güvenlik ortamına uyarlanmasını teminden Galler Zirvesi'nde aldıkları kararların uygulamasını gözden geçirmeleri, caydırıcılığı ve kolektif savunmayı pekiştirecek ilave tedbirlere onay vermeleri bekleniyor.

Mu¨ttefik liderler ayrıca Afganistan'daki Kararlı Destek Misyonu'na katkıda bulunan NATO dış ülkelerin liderleri ve ilgili uluslararası kuruluşların temsilcileriyle düzenlenecek bir oturumda, söz konusu misyonun çalışmalarını gözden geçirecek, Afgan Ulusal Savunma ve Güvenlik Güçleri'nin 2018-2020 döneminde mali açıdan desteklenmesine yönelik ilave taahhütte bulunacak. Devlet ve hükümet bas¸kanları seviyesindeki NATO-Ukrayna Komisyonu toplantısında ise Minsk anlaşmalarının uygulanması dahil, Ukrayna'daki durum ele alınacak.

Yabancı mevkidaşlarıyla ikili görüşmeler de gerçekleştirmesi öngörülen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a zirvede, Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık eşlik edecek.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.