Hava Durumu

Erdoğan Şehit Beyazıt Çeken'in cenaze töreninde

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, şehit Emniyet Müdürü Beyazıt Çeken için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde yapılan törene katıldı. Törene ayrıca 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı.

Haber Giriş Tarihi: 10.08.2015 17:04
Haber Güncellenme Tarihi: 10.08.2015 17:04
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan Şehit Beyazıt Çeken'in cenaze töreninde
Sultanbeyli'de düzenlenen terörist saldırıda şehit olan Emniyet Müdürü Beyazıt Çeken için İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde tören düzenlendi. Törene Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de katıldı.

"POLİSLERİMİZ CANLARI PAHASINA MÜCADELEYE DEVAM EDECEK"

Törende konuşma yapan İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok, şunları söyledi:

Ülkemizin birlik ve beraberliğine yönelik bu tür hain saldırılar polis teşkilatımızın gözünü korkutamayacaktır. Polislerimiz yarın da canları pahasına mücadelesine devam edecektir. Bu hainler semalarımızdan al bayrağın ineceğini düşünüyorlarsa bilsinler ki ulaşmak istedikleri emellerine ulaşamayacaklardır.

Şehidimizin değerli ailesi, beyazıt kardeşimin kıymetli eşi ve çocukları başımız sağ olsun. hepimizin ciğerinin yandığını biliyorum. Bu acıyı anlatabilecek, azaltabilecek kelimelerin olmadığının da farkındayım. Şehitlik hakka yürümenin en güzel şeklidir. Onların canlarını verdikleri, birlik beraberlik duyguları bizi hiçbir zaman birbirimizden ayıramayacaktır.

Kahraman şehidimizin ruhu şad olsun.

"BİR O KADAR DAHA ŞEHİT VERİRİZ"

İstanbul Valisi Vasip Şahin ise şöyle konuştu:

Şehidimize Allah'tan rahmet, ailesine ve kahraman polislerimize sabır ve başsağlığı diliyorum. Bir süredir ülkemizde terör örgütlerinin hain saldırılarına şahit oluyoruz. Bu saldırılarda onlarca vatandaşımızı kaybettik, askerimizi şehit verdik. Ülkemizin varlığı birliği ve dirliği üzerine hesap yapanların, maşa olarak kullandıkları terör örgütlerinin, güvenlik kuvvetlerimize haince ve kalleşçe saldırıda bulundukları günleri yaşıyoruz.

Teröristin taşıdığı hiçbir değer yargısı yoktur. Hiçbir amacı ve iddiası da yoktur. Hiçbir zaman hain emellerine ulaşamayacaklarını ifade etmek isterim. Mutlaka ama mutlaka hainlerin sonu hüsran olacaktır. Yeryüzündeki hiçbir güç devletimizin bekasına, milletimizin istikbale yürüyüşüne engel olamayacak.

Dün gece Fatih Polis Merkezi’ne yapılan menfur saldırıyla ilgili olarak sadece ve sadece görevini yapmak üzere olay yerine giden Beyazıt Çeken, sabah saatlerinde hain ve kalleşçe bir saldırıyla şehit edildi. Biz bu toprakları vatan yapmak için millet olarak binlerce şehit verdik, vatanımızı savunmak için de bir o kadar daha şehit veririz.

Sevgili kardeşim, kahraman şehidim, aile fertlerini önce teşkilatımıza sonra devlete emanet edip gidiyorsun. Asla boyunları bükük kalmayacak. Aziz hatıranı gururla yaşatıp, gururla yaşayacaklar. Sana söz veriyor, yemin ediyoruz. Gözün arkada kalmasın. Bu hain saldırı gerçekleştirenler en kısa zamanda hukuk önünde hesap vereceklerdir.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.