Hava Durumu

Erdoğan: Vaka sayısı artsa da salgın kontrol altında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da kurulan ilk yerli güneş paneli fabrikasının açılışında açıklamalarda bulundu. Erdoğan koronavirüs ile mücadele için "Vaka sayısında kısmı artış yaşansa da salgın kontrolümüz altında" dedi. Ankara'da fabrika açılış töreninde konuşan Erdoğan, cuma günü bir müjde vereceklerini söyledi ve "Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağına inanıyorum" ifadelerini kullandı. Erdoğan'ın Doğu Akdeniz'deki gerilime yönelik mesajları da oldu.

Haber Giriş Tarihi: 19.08.2020 15:42
Haber Güncellenme Tarihi: 19.08.2020 15:42
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erdoğan: Vaka sayısı artsa da salgın kontrol altında

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ankara'da kurulan ilk yerli güneş paneli fabrikasının açılışında açıklamalarda bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklamaları şöyle:

Türkiye'nin ilk ve tam entegre güneş paneli üretim tesisinin ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Ülkemize kazandıran Kalyon Holding ve yöneticileri ile bakanlıklarımızı tebrik ediyorum. Bu organize sanayi bölgesinin temelini ben atmıştım. Şimdi 13. Organize Sanayi Bölgesi. Nereden nereye. Bunlar çalışarak oldu. Gerek firma yetkililerimiz gerekse Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımızın tesisle ilgili bilgilerini aldık. 100 bin metrekare kapalı alanda kurulan ve 1400 istihdam sunan tesisimizin ülkemizi güneş paneli sektöründe liderliğe taşıyacağına inanıyorum.

Şirketlerimizin üretimle birlikte inovasyona, AR-GE faaliyetlerine de ağırlık vermesi gerekiyor. Konya Karapınar'daki 1000 megavatlık santralin de devreye girmesiyle ülkemiz bu alanda muhteşem bir tesise kavuşacaktır. Sektörün öncüsü olacak bir tesisi daha ülkemize kazandırmanın gururunu yaşayacağız.

KORONAVİRÜS VAKALARIYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

Koronavirüs sürecinde başkaları gibi yatırımlarımızı durdurma kararı almadık. Dünyada 800 bin insanın canına malolan krizin üstesinden gelmek kolay değildir. Salgını en başarılı yöneten nadir ülkelerden birisidir Türkiye.

Vakalarsa kısmi bir artış yaşansa da salgın halen kontrolümüz altındadır.

EKONOMİ MESAJI

Ülkemiz kaynaklı olmayan bazı sıkıntılarla karşılaşsak da Türk ekonomisi salgın öncesi ivmesini tekrar yakalamış görünüyor. Bizim için her imtihan aynı zamanda bizlere sunulmuş bir imkandır. Salgın ile değişen dinamikler ülkemizin önünde yeni fırsatların belirlenmesine vesile olmuştur. Bize düşen muhalefete aldırmadan üretime devam etmektir.

"CHP'NİN TEK DERDİ IMF KOMİSERLERİNE ÜLKEYİ YENİDEN TESLİM ETMEKTİR"

CHP zihniyetinin bizi esir almasına izin verirsek bu ülkeyi siyasette vesayete, sanayide ithalata, enerjide dışa bağımlılığa muhtaç ederiz. Türkiye'nin kalkınmasına katkı yapmak varken sürekli Türkiye'yi şikayet eden muhalefet bu ülkeye yabancılaşmış demektir. CHP'nin tek derdi otel lobilerinde gizlice buluştukları IMF komiserlerine ülkeyi yeniden teslim etmektir.

Diplomaside, ekonomide, üretimde başarının tek şartı enerjide bağımlılığı en aza indirmektir. Enerjide dışa bağımlığı bir ülkenin siyasi bağımsızlığı tartışmalıdır. Güçlü enerji bağımsız Türkiye ideali ile 3 yıl önce milli enerji ve maden politikamızı hayata geçirdik.

"YENİ SEVR'E BOYUN EĞMEYECEĞİZ"

'Doğu Akdeniz'de ne işimiz var' diyen muhaledef iyi dinlemeli. Türkiye'nin Doğu Akdeniz'den Libya'ya kadar farklı cephelerde yürüttüğü mücadele sadece hak mücadelesi değil, bir istikbal mücadelesidir. Bir asır önce Sevr'i nasıl yırttıp atmışsak bugün de Doğu Akdeniz'de dayatılmaya çalışılan Sevr'e izin vermeyeceğiz. Adalar meselesinde ürkek davranılmasının maliyeti oldu. CHP'nin ana karamızdan bir taş atımı uzaklıktaki adaların nasıl elimizden alındığını izah etmesi gerekiyor. CHP Rum ve Yunan tezlerinin savunuculuğunu yapmaktadır. CHP kontrolünü tamamen yitirmiştir.

CHP'den yurtdışındaki dostlarına taşeronluk yapmak yerine Türkiye eksenli hareket etmesini bekliyoruz. CHP'den milli meselelerde milletin hissiyatına uygun davranmasını bekliyoruz. Hiçbir sömürgeci güç, ülkemizi bu bölgede var olduğu tahmin edilen zengin petrol ve doğal gaz kaynaklarından mahrum bırakamaz.

Biz Akdeniz'de gerilim ve kavga da istemiyoruz. Biz milletimizin hakkını savunuyoruz. Muhataplarımızdan diyalog yolunu açacak adımlar bekliyoruz. Bu meseleyi ülkemizin hak ve hukukunu temin edecek şekilde çözüme kavuşturacağımıza inanıyorum.

"CUMA GÜNÜ BİR MÜJDE VERECEĞİZ"

Yarın malum perşembe, ardından cuma. İnşallah cuma günü tüm milletimize bir müjdeyi vermekle karşı karşıya olacağımızı tahmin ediyor ve buna inanıyorum. Şu anda bu müjdenin biz de hayalleri, rüyası içindeyiz. Cuma günü bu müjdeyi tüm milletimize vermek suretiyle Türkiye'de yeni bir dönemin açılacağına inanıyorum.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.