Hava Durumu

Eric Trump'tan azil süreci göndermesi

ABD eski Başkanı Donald Trump'ın ilk ve ikinci azil süreci ve aklanmasına göndermede bulunan oğlu Eric Trump, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda "2-0" ifadelerini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 15.02.2021 11:49
Haber Güncellenme Tarihi: 15.02.2021 11:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eric Trump'tan azil süreci göndermesi

ABD'de 6 Ocak'ta eski Başkan Donald Trump'ın destekçilerinin Kongre binası baskını ardından Trump'a yönelik ikinci azil süreci başlatılmıştı. Kongre baskını öncesi yaptığı konuşma nedeniyle baskını 'kışkırtmakla' suçlanan Trump, Senato'daki azil davasında aklandı. Yapılan oylamada 100 senatörden 57'si Trump aleyhinde, 43'ü ise lehine oy kullandı. ABD medyası toplamda 5 günde tamamlanan azil sürecinin ülke tarihindeki en hızlı azil süreci olarak kayıtlara geçtiğini yazdı.

50 Demokrat Senatörün yanı sıra Cumhuriyetçi Senatörler Richard Burr, Bill Cassidy, Susan Collins, Lisa Murkowski, Ben Sasse, Pat Toomey ve Trump'a karşı tutumuyla bilinen Mitt Romney, Trump aleyhine oy kullandı ancak Trump'ın görevden azledilmesi için gereken 3'te 2 çoğunluğa (67 oya) ulaşılamadı ve böylelikle Trump kendisine yönelik ikinci azil davasından da aklanmış oldu.

Eski Başkan Trump'ın aklanmasının ardından oğlu Eric Trump sosyal medya hesabı üzerinden azil süreçlerine ve babasının aklanmasına göndermede bulunarak "2-0" ifadelerinin yer aldığı bir paylaşımda bulundu.

Stephen King tepki gösterdi

Esaretin Bedeli (The Shawshank Redemption) filminin dayandığı öykünün ve birçok korku romanının dünyaca ünlü yazarı Stephen King de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımlarla Trump'ın aklanmasına tepki gösterdi.

King yaptığı paylaşımlarda "Yani... paçayı kurtarıyor mu? Ders bu mu?", "İki ay boyunca bunu tetikledi ve 6 Ocak'ta da fitili yaktı ve bundan kurtuluyor mu?" ifadelerini kullanarak tepkisini dile getirdi. Ayrıca King, sonucun bu şekilde olmasının beklendiğini ancak yine de durumun moral bozucu olduğunu belirterek, "Aklama için oy kullanan Cumhuriyetçi Senatörler, berbatsınız!" ifadelerini kullandı.

İlk azil sürecinde de aklanmıştı

ABD Başkanı Donald Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski ile 25 Temmuz'da telefon görüşmesi gerçekleştirmiş ve 2020 seçimlerinde muhtemel rakibi Joe Biden'ın soruşturulması için Zelenski'den yardım istemişti. Görüşmenin transkripti yayınlandıktan sonra ABD Kongresi'nde Trump'a yönelik azil soruşturması başlatılmıştı. Trump, Cumhuriyetçilerin oylarıyla aklanmıştı.

Biden: Utanç verici

ABD Başkanı Joe Biden, 6 Ocak'taki Kongre baskınını teşvikle suçlanmaktan yargılanan eski Başkan Donald Trump Senato'da aklansa da suçlamanın tartışma götürmeyeceğini belirterek, ''Tarihimizin bu üzücü bölümü bize demokrasinin kırılgan olduğunu ve her zaman savunulması gerektiğini hatırlattı" değerlendirmesinde bulundu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.