Hava Durumu

Erik Dalı'nı söyleyen sanatçıya yapımcıdan büyük şok!

Yıllar önce Erik Dalı isimli şarkısının tüm haklarını yapımcısına devreden şarkıcı Ömer Faruk Bostan, şarkı YouTube'da 360 milyon izlenmeye ulaşınca hakkını istedi. Mahkemeye taşınan olayla Bostan'ın şarkıyı söylemesi bile yasakladı.

Haber Giriş Tarihi: 06.11.2019 11:36
Haber Güncellenme Tarihi: 06.11.2019 11:36
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erik Dalı'nı söyleyen sanatçıya yapımcıdan büyük şok!

Şarkıcı Ömer Faruk Bostan'ın Erik Dalı şarkısı kısa sürede milyonlarca izlenmeye ulaşarak neredeyse her düğün ve kınada çalınmaya başladı. Zamanında şarkının tüm haklarını yapımcısına devreden Bostan, şarkının milyonlarca kez tıklandığını görünce hakkını aramak istedi. Bostan'ın bu hamlesinden rahatsız olan yapımcı ise şarkıcının şarkıyı okumasına yasak koydurttu.

ŞARKI DİNLENME REKORU KIRINCA HAKKINI İSTEDİ

Yargıya taşınan olayı köşesinde anlatan Hakan Uç'un yazısında şunları söyledi "Bostan, şarkının bu kadar tıklanıp kendisine para kazandıracağını ümit etmediği için, zamanında belli ki şarkının tüm haklarını yapımcıya vermiş. Şarkı patlayınca 'Hakkımı isterim, hadi kazancı paylaşalım' diye kıvranıp duruyor. Şimdilerde ise bu husumetin dozu artmış, yapımcı bırakın şarkıdan pay vermeyi, şarkıcının bu parçayı okumasını bile engellemiş.

Şimdi buradan çıkan sonuçlara bir bakalım... Yapımcı, davasında haklıdır! İşe inan, yatırım yap, klibi çek, aranjöre, stüdyoya para ver, fotoğraf çekimi için tonla para harca ama şarkı patlayınca okuyan ile paylaş. Aman ne güzel! Peki zarar edince de şarkıcılar yapımcılara ek ödeme yapacak mı?"

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.