Hava Durumu

Erkan Körüstan'dan beklenen kongre açıklaması geldi

“Yensek de yenilsek de protesto ediliyoruz” diyen başkan Körüstan, “Bursaspor'un selameti için 16 Mayıs-23 Mayıs tarihlerinde kongre kararı aldık. Herkes gelsin. Ne istiyorlarsa söylesinler” dedi.

Haber Giriş Tarihi: 07.04.2014 19:51
Haber Güncellenme Tarihi: 07.04.2014 19:51
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erkan Körüstan'dan beklenen kongre açıklaması geldi

Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Körüstan gündeme dair önemli açıklamalar yaptı. Bursaspor TV'ye konuşan Körüstan, Sivasspor maçıyla ilgili olarak, “3 hafta sonra galip gelmenin sevincini yaşıyoruz. 1-0'da olsa keyifli olsun yeter ki 0-0 olsa dahi önemli değil. Ama 4-3'ün keyfi başka oluyor. İnşallah böyle devam eder” dedi. Körüstan küfürden aldıkları cezalarla ilgili olarak şunları söyledi: “2-3 maçtır küfür yok. İnşallah bundan sonra da olmayacak. Buna inanıyoruz. Taraftarımıza güveniyoruz. Fenerbahçe maçında çok küfür edildi. Ancak onlara ceza gelmedi. Çifte standart olmaz. Kayseri'de de aynı şekilde. Kayseri polisi dahi duymamış küfür. Bizim derdimiz bize uygulanan herkese uygulasın. 1 milyon 500 bin TL ceza ödedik. Yazık günah.”

OTOBÜSE DURUN DEDİM

Teknik direktörlüğe İrfan Buz'un getirilme şeklinin ayrıntılarını açıklayan Erkan Körüstan, “İrfan hoca, 'Kal derseniz kalırım dedi git derseniz giderim' dedi. Bu adam teknik direktörlüğü hak ediyor dedim. Sonra dedim ki otobüsü durdurun. Futbolcular çok seviyor İrfan hocayı. Personeli indirdik. Futbolcularla bu konu ile ilgili kesinlikle konuşmam normalde. Ama 8 hafta kalmış ve bir şey yapmam lazım. Arkadaşlar biz bir karar aldık dedim. İrfan Buz'la çalışmaya karar verdik siz ne diyorsunuz? Heyecanlanıp sevindiler. 'Biz İrfan hocayı çok seviyoruz' dediler. Zaten lig bitecek tanımadan. Bizim iletişimimiz çok iyi. Diploması da yeterli. 5 yabancı dili var. Ruhu var. Çağıralım hocayı dedim ve kararı bildirdik. O da çok şaşırdı”.

BURSASPOR'UN SELAMETİ İÇİN

Bursaspor Başkanı Erkan Körüstan en kritik açıklamayı ise sona bıraktı. Körüstan kongre kararı aldıklarını belirterek, “Kongre kararını almış bulunuyoruz. 16 Mayıs-23 Mayıs tarihlerinde yapılacak. Yönetici arkadaşlarım itiraz etti. Ben "Bursaspor'un selameti açısından bu kararı almamız lazım" dedim. Sürekli bir protesto var. Yensek de var yenmesek de.  Bu kararı yeni aldık. Herkes gelsin. Ne istiyorsa söylesin” dedi. Üyeliklerle ilgili dedikodular geliyor diyen Körüstan şöyle devam etti: “Çok talep var. Şu an Bursaspor’da 3 bin 755 üye var. 419'u askıda. Bizim dönemimizde 734 üye yapıldı. Yaptığımız üyelerin hiçbiri toplu üye değil. Bursaspor Kulübü'nün hesapları açıktır.” Körüstan ayrıca özeleştiride bulunarak, “Bizim de hatalarımız oldu. Bursaspor ilk üç içinde olması gerekiyordu” diye konuştu.

Yeter artık!

Galatasaray maçında da Sivasspor maçında da hakemlere müdahale ettim. Devre arası oldu aşağıya indim. "Hocam ofsayt nasıl görmezsiniz" dedim. Tabii ki bu itirazları hakaret etmeden kurallar çerçevesinde yapıyoruz. Ses çıkarmazsan olmuyor

Stat gelirleri Bursaspor’un gibi…

Timsah Arena ile ilgili önemli açıklamalar yapan Erkan Körüstan, “Stat gelirlerinin tamamı Bursaspor'un gibi… Biz de "belediyeye protokol yapalım bari satışa başlayalım" dedik. "Ama stat bitmeden olmaz" dediler. Stat gelirleri Bursaspor'un olmazsa  ben bağırırım. Bu stat Bursaspor için yapılıyor. Benim en ufak şüphem yok.

‘Eyvah tehlike var’

UEFA'nın mali konularla ilgili mesajına da değinen Başkan Körüstan, “UEFA bizle beraber 75 kulübe sordu:  “Bu açıklarınızı nasıl kapatacaksınız? diye. Türkiye’de Galatasaray ve Bursaspor'a sordu. Bize de Avrupa kupalarına katıldığımız için sordu. Ne sordu bize, “Dedi ki 2012 ve 2013 yıllarında gelir gider farklarınız var. 2012'de 20 milyon, 2013'te 27 milyon açığınız var. Eski yönetim para bırakmış olabilir ama bütçemizde açık vardı. Burada kimseyi suçlamak istemiyorum. UEFA bize 'Siz bunu nasıl kapatacaksınız? bunu bize anlatın' dedi. İsviçre ve Türkiye'de avukatlarımız var. Bu bizim lisans almamıza engel değil. Bu dakikadan sonra 'Eyvah tehlike var' dedim. Hemen bu açıklarımızı kapatmamız lazım. Geleceğe yatırımlar yapmaya başladık. Ama seçim süreci bunları biraz azalttı. 9 dönüm arazi aldık. Bunların geliri çok yüksek. Biz şehir olarak UEFA kriterlerini nasıl yakalarız ona bakacağız” dedi.

İbrahim Yazıcı kent birlikteliğini sağladı

Körüstan, “Rahmetli başkan İbrahim Yazıcı şampiyon olduktan sonra kent birlikteliğini sağladı. Ancak sonra yavaş yavaş kötüye gitti. Hala da gidiyor. Bu arada İbrahim Yazıcı'nın ölüm yıldönümü ile ilgili hazırlıklarımız var. Ona yakışan bir anma programı hazırlıyoruz. Ama en güzel hediye Türkiye Kupası olacaktır. Oraya da kupa ile gideriz” dedi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.