Hava Durumu

Ermeni işadamından Başbakan Erdoğan ilanı

Başbakan Erdoğan'ın 1915'te Osmanlı vatandaşı Ermenilere yapılan tehcir için dilediği taziyeye İstanbullu Ermeni işadamı Leon Armanlı, gazetelerde yayınlanan bir ilanla destek verdi.

Haber Giriş Tarihi: 27.04.2014 14:17
Haber Güncellenme Tarihi: 27.04.2014 14:17
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ermeni işadamından Başbakan Erdoğan ilanı

Armanlı ilanda Başbakan Erdoğan'a, "Siz hakikaten adam gibi adamsınız ve delikanlısınız. Atatürk'ten sonra gelmiş geçmiş büyük devlet adamısınız" dedi.

Başbakan Erdoğan'ın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda 1915'te yaşadıkları yerden tehcir edilen Osmanlı İmparatorluğu vatandaşı Ermenilere yönelik yayınladığı tarihi taziye mesajına Türkiye'de yaşayan Ermeni cemaati oldukça olumlu tepkiler vermişti. Yeniköylü işadamı Leon Armanlı ise bu mesaja karşı bugün bir gazeteye ilan vererek teşekkür etti.

Kendini annesi İtalyan, babası Ermeni hem Türk hem İtalyan vatandaşı, Sarıyer, Yeniköylü Türkiye aşığı olarak tanıtan Leon Armanlı, "Ben siyasetten anlamam ama 1915 olaylarını hep duyarım! Ne oldu, ne bitti, her kafadan bir ses! Bunları bilenlere bırakalım bana düşmez fikir yürütmek! Fakat siz samimi düşüncelerinizi kaleme döktünüz! Siz hakikaten adam gibi adamsınız ve delikanlısınız. Bence de büyük insan, b devlet adamı Atatürk'ten sonra gelmiş geçmiş büyük devlet adamısınız " dedi.

İki çocuk babası işadamı Leon Armanlı ilanını, "Size çok teşekkür ve tebrik ederim. Hazmedemeyenler olabilir ama önemli değil..." diyerek bitirdi. Leon Armanlı, 2005'te tehcirin 90. yılı sırasında Yeniköy'e astığı Türk bayraklı pankartla da gündeme gelmişti. Armanlı 9 yıl önce astığı pankartta, "Türk Ermenileri olarak bu topraklarda ve Türk bayrağımızın altında yaşamaktan gurur ve mutluluk duyduk, duyacağız da" demişti.

Atatürk'ün diş doktoru Leon Agopyan'ın torunu olan Leon Armanlı, 2005'te astığı pankartın ardından VATAN Gazetesi'ne, "Soykırım meselesinin her sene gündeme gelmesinden gına geldi artık. Biz bu ülkenin vatandaşıyız ve bu mesele bizleri huzursuz ediyor. Bir güvensizlik ya da şüphe ortamı oluşuyor. Etkileniyor insanlar ve kamplaşmalar oluyor. Bu olmasın istedik ve tepkimizi de böyle bir pankartla gösterelim dedik. Pankartta yazılı olan ifadeler, Ermeni topluluğunun ortak görüşünü yansıtıyor" demişti.

"Bu vatan hepimizin" diyen Leon Armanlı, diasporanın Türkiye'deki Ermenileri kıskandığını belirtiyor: "Göçe zorlanmak elbette kötü ve çok üzücü. Aslında kurunun yanında yaşın yanması gibi bir şey olmuş. Göçe zorlananlar ata topraklarını terk etmek zorunda kalmışlar. Diasporanın kızgınlığı da bu yüzdendir. Bizleri, yani Türk Ermenilerini kıskanıyorlar. Kızgınlıkları ve kıskançlıkları nedeniyle soykırım meselesini kaşıyorlar sürekli. Ama hepsinin yüreği yanıyor aslında. Türkiye'ye dönmek istiyorlar. Amerika'da tanıştığım bir Ermeni bana, 'Ben Türkleri seviyorum, ne işim var burada' demişti."

İşte o ilan:

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.