Hava Durumu

Ermenistan'da protestocular Başbakanlık binasını kuşattı

Ermenistan'da, Azerbaycan karşısında alınan yenilginin ardından sular bir türlü durulmuyor. İnsan içine çıkamaz hale gelen Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan, halk tarafından gittiği her yerde tepkiyle karşılanmaya devam ediyor. Daha önce ziyarete gittiği kiliseden kovulan Paşinyan bu sefer de Başbakanlık binasını kuşatan protestocuların hışmıyla karşı karşıya kaldı. Protestocular Paşinyan'ın aracına saldırdı, güvenlik güçleri olayları güçlükle yatıştırdı. Gerginlik sürüyor...

Haber Giriş Tarihi: 24.12.2020 16:02
Haber Güncellenme Tarihi: 24.12.2020 16:02
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ermenistan'da protestocular Başbakanlık binasını kuşattı

Başkent Erivan'da, Paşinyan karşıtı protestocular, Bakanlar Kurulu'nun çalışmasını engellemek amacıyla Başbakanlık binasının etrafını sardı. Güvenlik güçleri, Başbakanlık binası başta olmak üzere şehirde bulunan diğer kamu kurum ve kuruluşlarının çevresinde önlemler aldı. Paşinyan'ın aracı gösterciler tarafından saldırıya uğradı, o anlar kameralara yansıdı. Başbakanlık binası önünde bakanların binaya giriş ve çıkışlarını engellemek isteyen protestocular ile güvenlik güçleri arasında sık sık arbede yaşandı.

Bina çıkışının önündeki yolu kapatan göstericiler, resmi araçların geçişini engellemeye çalıştı.Resmi bir araç polisin arasından geçerek, protestocuların üzerine doğru ilerledi.Protestocular, arabaya kar topu atarak ve yumruklarla saldırdı. Aracı engellemeye çalışan bazı protestocular da gözaltına alındı.Paşinyan başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu sona erdikten sonra protestocular, Başbakanlık binasının etrafından ayrılmadı.Cumhuriyet Meydanı'nda çadır kuran protestocular, geceyi burada geçirerek gösterilerine devam etti.


"PAŞİNYAN HAPİSTE OLMALI"

Muhalefetin başbakan adayı Vazgen Manukyan, yaptığı açıklamada, Azerbaycan ile savaşın devam ettiğini, sadece savaşın aktif aşamasının sona erdiğini öne sürdü. Manukyan, Paşinyan görevde kaldığı sürece ülkenin kaybettiğini belirtti, ayrıca Paşinyan'ın, Azerbaycan ile sınırları belirlemek üzere anlaşma yapacağını kaydetti. Manukyan, "Paşinyan ülkeyi çökertti. O, suçlu ve hapiste olmak zorundadır." ifadelerini kullandı. Ermenistan'da halk, Paşinyan'ın Azerbaycan karşısındaki mağlubiyeti kabul etmesinin ardından 10 Kasım'da protesto gösterilerine başlamıştı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.