Hava Durumu

Ermenistan ordusuna büyük darbe!

Azerbaycan ile Dağlık Karabağ'daki Ermeni güçler arasındaki dünkü ağır çatışmalarda en az 55 kişi hayatını kaybederken, diplomatlar konunun bugün Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi toplantısında ele alınabileceğini bildirdi. Azerbaycan yaptığı son dakika açıklamasıyla çatışmaların bugün de devam ettiğini duyurdu. Yerel basında yer alan haberlere göre Ermeni ordusunun yüksek rütbeli 4 yetkilisi yaşamını yitirdi.

Haber Giriş Tarihi: 29.09.2020 12:29
Haber Güncellenme Tarihi: 29.09.2020 12:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ermenistan ordusuna büyük darbe!

Dağlık Karabağ yönetimi dün gece yaptığı açıklamada Azeri güçlerle yaşanan çatışmalarda 53 askerinin öldüğünü, çatışmaların başladığı Pazar günü ise 31 askerin hayatını kaybettiğini ve 200 kişinin yaralandığını açıkladı.

Azerbaycan savcılık makamı ise iki Azeri sivilin Pazartesi, beş kişinin ise Pazar günü hayatını kaybettiği 30'unun yaralandığını açıkladı. Asker kayıpları hakkında bilgi verilmedi.

Diplomatlar, İngiltere, Belçika, Estonya, Fransa ve Almanya'nın konuyu bugün kapalı kapılar ardında toplanacak Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin gündemine getirmeyi planladıklarını söyledi.

ERMENİLER SALDIRDI, YANIT VERİLDİ

Azerbaycan Savunma Bakanlığı bugün bir açıklama yaparak bölgedeki gerilim üst düzeyde olduğunu duyurdu. Azerbaycan Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, çatışmaların bugün de devam ettiği belirtildi.

Yapılan açıklamada Ermeni güçlerinin Fuzuli, Cebrayil, Ağdere ve Terter bölgelerinin kontrolünü ele almak için saldırdığını fakat bu saldırılara karşılık verildiği aktarıldı.

ALİYEV: 10 VATANDAŞIMIZ ÖLDÜ

Azerbaycan lideri İlham Aliyev, bugün yaptığı açıklamada olayların başladığı günden beri 10 Azerbaycan vatandaşının yaşamını yitirdiğini söyledi.

Interfax haber ajansının "flaş" koduyla servis ettiği haberde, 3 gündür devam eden gerilimde 10 Azerbaycan vatandaşının öldüğü aktarıldı.

ERMENİ ORDUSUNA BÜYÜK DARBE

Taraflar arasında çatışma devam ederken hem Azeri hem de Ermeni basınında yer alan haberlere göre üst düzey Ermeni askerlerinin yaşamını yitirdiği duyuruldu.

Yerel basında yer alan haberlere göre Ermenistan ordusu yüksek rütbeli üç yetkilisini kaybetti... Yaşamını yitirenlerden birinin Yarbay Lernik Babayan olduğu belirtilirken Tümgeneral Arakel Martikyan ve Yarbay Vardanyan Lernik Aregi ile birlikte Albay Nikoai Haykyan'ın da çatışmada yaşamını yitirdiği belirtildi.

Martikyan'ın Ermeni ordusunda genel istihbarat dairesi başkanı olduğu kaydedildi.

ERMENİSTAN: AZERBAYCAN İHA'SI VURDU

Sabah saatlerinde Ermenistan'dan konuyla ilgili bir açıklama geldi... Ermeni yetkililer, bu bölgelere tekrar saldırıldığına yönelik Azerbaycan'ın açıklamalarını yalanladı. Yapılan açıklamada çatışmaların ise bazı bölgelerde devam ettiği kaydedildi.

Ermenistan Savunma Bakanlığı, bölgede yaşananlarla ilgili bir açıklama yaptı... Yapılan açıklamada Azerbaycan ordusuna ait güçlerinin sınırda yer alan Ermenistan kasabası Vardenis'e ateş açtığını öne sürdü.

Yapılan açıklamada, Azerbaycan ordusuna ait bir İHA'nın sivilleri taşıyan bir otobüse ateş açtığı iddia edildi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.