Hava Durumu

Erol Evcil'e mahkemeden şok karar

İşadamı Nesim Malki cinayeti hükümlüsü Erol Evcil’in ismi şu sıralar, denetiminde bulunan demir çelik tesislerinin elektrik borçları ile gündemde. İzmir Aliağa'daki tesise ait 31 milyon liralık borcu Sayıştay raporuna giren Evcil’in, bir başka tesisin ödenmeyen borçları nedeni ile davalık olduğu anlaşıldı. Gediz Elektrik şirketi 10 milyon liralık alacağı için Evcil’in kontrolündeki şirketin iflasını istedi.

Haber Giriş Tarihi: 23.08.2013 13:31
Haber Güncellenme Tarihi: 23.08.2013 13:31
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Erol Evcil'e mahkemeden şok karar

Gediz Elektrik Dağıtım A.Ş., yönetiminde Evcil’in kız kardeşlerinin göründüğü Ede Demir Çelik Pazarlama şirketinin iflası istemi ile dava açtı. Dava başvuru gerekçesini, tesisin ödenmeyen elektrik borcu olarak gösterildi. 10,3 milyon liralık alacak için açılan iflas davası İzmir 7. Asliye Ticaret Mahkemesi’nde görülüyor.

‘PROTOKOL YAPILDI, ÖDEME YAPMADI’

Ede Demir Çelik’in avukatları ise 25 Temmuz’da mahkemeye sundukları dilekçede, başvuru dilekçesinde iddia edilen miktarda bir borçlarının olmadığını, bu yıl Temmuz ayı başında taraflar arasında, borcun ödenmesi konusunda bir protokol imzalandığını bildirdi. 3 Temmuz tarihini taşıyan protokole göre 10,3 milyon liralık borcun 10 takside bölündüğü anlaşıldı.

 Alacaklı Gediz Elektrik’in avukatları mahkeme sundukları dilekçede, Ede Demir Çelik ile daha önce de bir borç protokolü yapıldığı, ancak ilk taksittin ödenmesinden sonra kalan borçların ödenmediği bildirildi.

31 MİLYON LİRALIK BAŞKA BORÇ

Evcil’in kontrolünde bulunan Aliağa’daki Erege Metal Demir Çelik Sanayi’nin 31 milyon liralık borcu ise Sayıştay raporuna konu olmuştu. Hürriyet Dünyası'ndan Neşe Karanfil'in  gündeme getirdiği konuya göre, Evcil'in elektriklerin kesilmesi için 109 kez bildirimde bulunulmasına karşın, elektriklerin kesilmediği gündeme gelmişti. Konu ile ilgili Türkiye Elektrik Ticaret ve Taahhüt AŞ. tarafından yapılan açıklamada ise, elektriğin kesildiği ancak alacağın tahsil edilemediği belirtilmişti.

400 MİLYON DOLARLIK TESİS DAVALIK

Şimdilerde Ede Demir Çelik olarak bilinen Bornova’daki tesisin esas sahibi demir çelik sektörünün yakından tanıdığı Tanyeri Ailesi’ne ait. Cer Çelik olarak bilinen 305 dönüm üzerindeki tesis ile ilgili Tanyeri Ailesi ve Erol Evcil arasında açılmış çok sayıda dava devam ediyor. Tanyeri Ailesi, Evcil’in, çeşitli hile yöntemleri ile 400 milyon dolar değerindeki tesisi ele geçirdiğini iddia ediyor. Evcil tarafı ise, suçlamaları reddediyor.(hurriyet)

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.