Hava Durumu

Ertuğrul Gazi Şenliklerine büyük ilgi

İnegöl'de bu yıl 14'ncüsü düzenlenen Ertuğrul Gazi'yi Anma ve İnegöl Şenlikleri binlerce kişiyi buluşturdu.

Haber Giriş Tarihi: 11.06.2012 13:29
Haber Güncellenme Tarihi: 11.06.2012 13:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ertuğrul Gazi Şenliklerine büyük ilgi

İnegöl Ertuğrul Gazi Kültür ve Yaşatma Derneği tarafından düzenlenen şenlik Akbaşlar çamlığında yapıldı. 3 bin kişilik bulgur pilavı ve ayran ikram edilirken, dernek yararına çekiliş ve açık artırma ile oğlak satışı yapıldı.

Ertuğrul Gazi Kültür ve Yaşatma Derneği Başkanı Bayram İnaltekin, İnegöl'de 713 yıldır köylerden yaylaya çıkışın pilav ikramıyla kutlandığını belirterek, "Tarihin temel taşları arsında Ertuğrul Gazi cihan imparatorluğunun temelini atmıştır. Aziz şehitlerimizi minnet ve saygıyla anıyorum. Hayırsever İnegöllüler ve dernek üyelerimiz sayesinde yeni dernek binamızı hizmete açtık, kendilerine sonsuz teşekkür ediyoruz. Dünyayı yönetmiş bir ecdadın torunları olarak, dünyada sözü geçen büyük bir ülke olmak bizim kaderimizdir. Biz Türkiye Cumhuriyetine inanıyoruz ve hizmet etmeye devam etmekte karalıyız" dedi.
Konuşmaların ardından halk oyunları ekiplerii folklor gösterileri sergiledi. Kütahya Yörük Türkmenler Derneği ekibi ile İnegöl Rumeli Türkleri Kültür ve dayanışma Derneği ekibi gösterileri ile şenliğe renk kattı. Sahne alan yöre sanatçısı Halil İbrahim Erdem, seslendirdiği parçalarla vatandaşları coşturdu. Bilet alan kişiler arasında yapılan çekilişlerde aralarında mobilya, TV gibi eşyaların bulunduğu hediyeler verildi. Yine derneğe gelir elde etmek maksadıyla açık artırma usulü ile oğlak satışı da yapıldı.
Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.