Hava Durumu

Ertuğrul Sağlam'dan bomba Bursaspor açıklaması

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Kırmızı Siyahlı takımın Antalya’da yaptığı kampta Bursaspor ile ilgili açıklamada bulunurken, “O günkü şartlarda ayrılmak zorundaydım” açıklamasını yaptı.

Haber Giriş Tarihi: 11.01.2014 08:49
Haber Güncellenme Tarihi: 11.01.2014 08:49
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Ertuğrul Sağlam'dan bomba Bursaspor açıklaması

Bursaspor’un başındayken tarihi başarılara imza atan Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam, Yeşil Beyazlı kulüpten ayrılma süreci ile ilgili konuştu. “Ben Bursaspor’dan isteyerek ayrılmadım” diyen Ertuğrul Sağlam şöyle devam etti: “Bana gönül veren insanlar benim oradan ayrılmama üzülmüş olabilirler. Ben Bursaspor’dan çok iyi para kazanıyordum, çok iyi sözleşmem vardı. Şampiyonluk yaşadım, çok büyük başarılara imza attık. Bursa şehrini de seviyorum. Bir insanın böyle imkanları elindeyken ayrılmasını gerektiren haklı sebepleri vardır. O günkü şartlarda ayrılmamı gerektirecek en önemli sebep de Bursaspor'un geleceğiydi.”

ŞARTLAR BUNU GEREKTİRDİ

“Sıkıntılı bir ortama girmiştik. Şehrin ve taraftarın ilgisi azalmıştı. Kayserispor maçını 2500 kişiye oynamıştık. İstanbul Büyükşehir Belediyespor maçında yaşananlar, taraftarın yönetime, futbolculara ve bana olan ağır sözleri. Bursa'ya geldiğimizde yaşadıklarımız. Bütün bunları bir araya koyduğumuzda artık Bursa'da değişikliğin gerekli olduğuna inandım. Başkanımıza açıkça söyledim. Ya siz değişeceksiniz ya ben değişeceğim dedim. Başkanımız, ‘Ben bu ortamda gidemem’ dedi. O günkü şartlarda ayrılmak zorundaydım. Bunu Bursaspor'un geleceği için, sıkıntılı ortamdan bir an önce kurtulması için yaptım. Tabiri caizse kendimi feda ettim.”

BURSASPOR İÇİN YAPTIM

“Ayrılığımız şok etkisi oluşturabilir. İlgisini azaltmış insanlar biraz kendine gelir, ‘Takıma sahip çıkalım. Hoca da gitti takım daha da zayıflamasın’ diye bir beklentim vardı. Daha sonraki süreçte bu beklentimin tam anlamıyla karşılık bulduğunu görmek beni mutlu etti. Çok mutlu olduğum bir yerden istemeyerek ayrıldım ve bunu Bursaspor için yaptım. Birçok insan bunu anlayamadı, kızdı bana. Gidip başka yerle anlaşacağımı söylediler. Çalışırken de bu söylentiler vardı. Kasımpaşa, Trabzonspor, Beşiktaş, Milli Takım'la anlaşacak dediler. Ama herkes söylediğiyle kaldı. Herkes aklından geçen kötü düşüncelerle baş başa kaldı.”

Çok farklı duygular

“Eskişehir'deki maçta çok duygulandım. Bir tarafta şampiyonluk yaşadığımız, başarılı olduğumuz ve kader ortaklığı yaptığımız, başarıya beraber gittiğimiz futbolcularımız var. Onları yöneten de benim hocam. Beşiktaş'taki şampiyonluğumuzda da o hocamdı. İlk defa Atatürk Stadı'na, şampiyonluk sevincini yaşadığımız stada, çok sevdiğimiz Bursaspor taraftarı karşısına çıkacağım. Çok farklı duygular yaşayacağım. Orada tekrar taraftarlarımızla beraber olmanın mutluluğunu yaşayıp, keyfini çıkaracağım. Bir tarafta da mücadele olacak.”

Evim duruyor

“Bursa'daki evim duruyor. Devamlı gidip geliyorum. Özlediğimiz zaman geliyoruz ve vakit geçiriyoruz. Yaşadığımız günler unutulmaz. Aklımızda hep olacak.”

Kayserispor’dan teklif gelmedi

“Kayserispor da bizim geçmişimizde benim bugünlere gelmemde çok önemli payı olan bir kulüp. Ancak bir teklif olmadı. Kaldı ki onlar kime ne zaman, hangi şartlarda teklif yapacaklarını bilen insanlar. Görevimin başındayım ve sezon sonuna kadar görevime devam edeceğim.”

Çalıştığım her kulübe geri dönebilirim

Çalıştığım her kulübe olduğu gibi Bursaspor’a da geri dönme durumum olabilir. Ancak bunun kararını ben veremem. Benim Bursaspor'a dönmem için farklı insanların da niyetli ve farklı şartların oluşması lazım. Şu an Eskişehirspor'da görev yapıyorum. Öyle farklı sürprizlerle karşılaşıyorsunuz ki. Hiç ayrılmayacağımız dediğimiz Bursa'dan bazı sebeplerden ayrıldık. Ben ne Bursa'ya gelebileceğimi, ne de Eskişehir'den ayrılacağımı bilebilirim. Şu anda Eskişehirspor'a hizmet ediyorum. İnşallah buradaki görevi de güzel bir şekilde devam ettiririz.”
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.