Hava Durumu

Esad kuzeninin mallarına el koydu

Suriye hükümeti, Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kuzeni ve ülkenin en zengin iş insanlarından biri olan Rami Mahluf'un varlıklarına el koyma kararı aldı. Bir süredir Mahluf'un şirketlerinde incelemeler sürüyordu. Esad yönetiminin Mahluf'a devlete daha fazla vergi ödemesi için baskı yaptığı ifade ediliyordu.

Haber Giriş Tarihi: 19.05.2020 21:10
Haber Güncellenme Tarihi: 19.05.2020 21:10
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Esad kuzeninin mallarına el koydu

Suriye hükümeti Devlet Başkanı Beşar Esad'ın kuzeni ve ülkenin en zengin iş insanlarından biri olan Rami Mahluf ile Mahluf'un eşi ve çocuklarının mal varlığına el koyma kararı aldı.

Retuers'ta yer alan habere göre; 19 Mayıs 2020 (bugün) tarihli ve Suriye Maliye Bakanı imzalı belgede şirketlere el koyma kararı "önleyici el koyma" olarak tanımlandı ve Suriye'de telekomünikasyon alanında düzenleyici otoriteye yapılması gerekli ödemeleri garanti altına almak amacıyla yapıldığı belirtildi.

MAHLUF: BENDEN DAHA FAZLA VERGİ İSTİYORLAR

Bir süre önce Mahluf'un şirketlerine polis baskını olmuş, şirketlerin bazı yöneticilerinin gözaltına alındığı iddia edilmişti.

Mahluf, Nisan sonunda yayınladığı bir videoda, devlet kurumlarının kararlarını itiraz etmeden yerine getirmek zorunda kaldığını belirterek, kendisinden şirketleri tasarrufa geçirip daha yüksek vergiler ödemesinin istendiğini söylemişti.

SURİYE'NİN EN ZENGİN KİŞİLERİNDENDİ

Mahluf, iki gün önce yayımladığı bir videoda, Suriyeli yetkililerin kendisinden GSM operatörü Syriatel'in yönetim kurulu başkanlığından ayrılmasını istediklerini belirtmişti.

Mahluf'un telekomünikasyondan gayrimenkule, inşattan petrole kadar birçok sektörde varlığı bulunuyor. Rami Mahluf, Suriye'nin iki komünikasyon şirketinden biri olan Syriatel'in sahibi, MTN'in de küçük ortaklarından biri.

9 yıldır devam eden savaş nedeniyle zor durumda olan Suriye ekonomisi, corona virüsü salgınıyla birlikte daha olumsuz bir hale sürüklenmiş durumda. Bu durumun da Mahluf'a dönük operasyonda etkili olduğu belirtiliyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.