Hava Durumu

Esad yeniden PYD ile masaya oturdu!

Rusya'nın garantörlüğünde terör örgütü PYD ile müzakerelere başlayan Suriye rejiminin, TSK'nın olası harekâtını öne sürerek örgütten taviz koparmaya çalıştığı iddia edildi.

Haber Giriş Tarihi: 13.07.2020 08:45
Haber Güncellenme Tarihi: 13.07.2020 08:45
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Esad yeniden PYD ile masaya oturdu!

Milliyet'ten Namık Durukan'ın haberine göre; Türk Silahlı Kuvvetleri'nin art arda gelen harekâtlarıyla büyük darbe alan PKK/PYD terör örgütünün, daha fazla darbe almamak için Esad rejimiyle Rusya'nın garantörlüğünde yeniden masaya oturduğu öğrenildi. Suriye rejiminin, TSK'nın olası harekâtlarını öne sürerek örgütten taviz koparmaya çalıştığı, örgütün elindeki bölgeleri kendisine bırakmasını istediği, yönetim, petrol, gaz ve güç paylaşımı konusunda vaatlerde bulunduğu ifade edildi.

KISMİ ANLAŞMA İDDİASI

Erbil kaynaklı Basnews'in haberine göre, PYD'li bir heyet Rusya'nın gözetiminde Şam'a giderek rejim ile bir dizi görüşmeler gerçekleştirdi. PYD heyetine, terör örgütü PKK'dan Haci Ahmed isimli bir kişinin başkanlık ettiği ve iki taraf arasında "kısmi" anlaşmaya varıldığı ileri sürüldü.

ŞAM'IN TALEPLERİ

İddiaya göre görüşmelerde Şam; Ayn el Arap (Kobani) ve Ayn İsa'ya harekât hazırlığı yaptığı ileri sürülen TSK'yı durdurmak amacıyla terör örgütüne bir dizi madde sundu. Rejimin talepleri arasında örgütün elindeki bölgeleri kendisine bırakması, yönetim, petrol, gaz ve güç paylaşımı konusunda ise ortaklık, sınır kapılarındaki geçişlerin kontrolünde ve gümrük gelirlerinde Rusya'nın da söz sahibi olması bulunuyor. TSK'nın harekâtının önüne geçilmesi için terör örgütü PYD ile PYD'nin de içinde yer aldığı Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adıyla faaliyet sürdüren oluşumun dağıtılması, sınırların rejim güçlerine bırakılması da rejimin talepleri içinde yer alıyor.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.