Hava Durumu

Esaslı bir değişiklik yapacağım

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı görevine yeni başlayan Hadi Salihoğlu, adliyede görevli basın mensupları ile tanışma toplantısında savcıların görevlendirilmesi konusunda "Esaslı bir değişiklik yapacağım. Onu da bekleyin." ifadesini kullandı.

Haber Giriş Tarihi: 24.01.2014 14:26
Haber Güncellenme Tarihi: 24.01.2014 14:26
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Esaslı bir değişiklik yapacağım

Geçtiğimiz günlerde "Soruşturmalardan başsavcının haberi yok" şeklinde haberler yayınlandığı hatırlatılan Salihoğlu, "Ben burada başsavcıyım. Olup biteni bilmek durumundayım. Bunun için bana verilen yetkiyi sonuna kadar kullanırım." dedi.

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı görevinden İstanbul Başsavcılığı görevine atanan Hadi Salihoğlu, adliyede görevli basın mensuplarının isteği üzerine tanışma toplantısı yaptı. Bir saate yakan süren toplantıda basın mensupları ile tek tek tokalaşan Salihoğlu, daha sonra kendisini tanıttı. Salihoğlu, yeni görevine atandığını, Bakırköy Adliyesi'nde makamında otururken televizyonda yayınlanan haberden öğrendiğini söyledi.

Trabzon Sürmene'li olduğunu belirten Salihoğlu, 2 yaşında ailesi ile birlikte İstanbul'a geldiklerini ve tüm hayatının İstanbul'da geçtiğini söyledi. 1978 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olduğunu belirten Salihoğlu, 2 yıl avukatlık yaptıktan sonra savcı olmaya karar verdiğini söyledi. Evli, 2 kız ve bir erkek çocuğu olduğunu belirten Salihoğlu, gelini ve damatı da dahil olmak üzere ailece hukukçu olduklarını söyledi.

İstanbul Adalet Sarayı'nda toplam 193 savcının görev yaptığını belirten Salihoğlu, bu savcılardan büyük bir kısmını şahsen tanıdığını, ancak hepsini tek tek ismen tanımasının mümkün olmadığını söyledi. Bu sırada bir basın mensubunun, "Zaten bu süreçte tanımaya çalışmayın. Sık sık görev değişiklikleri oluyor." demesi, gülüşmelere neden oldu.

Bütün savcılarla 10-15 kişilik gruplar halinde toplantılar yapacağını belirten Başsavcı, "Çalışmayan, tembel adamı hiç sevmiyorum. Bir savcı arkadaşım 6 yıldır bir yerde oturuyor mesela. Uzun süre bir yerde çalışırsanız ataletinizi kaybedersiniz. Aynı yerde uzun süre çalışmak, görme zorluğuna neden olur." dedi.

Başsavcı Salihoğlu, görevli savcılardan haftalık olarak soruşturmaları ve çalışmalarına ilişkin rapor alacağını belirten Salihoğlu, "Savcı arkadaşlarımın iş yükünün nasıl olduğunu böylelikle takip edebileceğim. Bazı savcıların ellerinde iş birikiyor olabilir. Bunun da nedenini araştırmak lazım. İş akışını normale çekmek için gerekli tedbirleri almak gerekir." şeklinde konuştu.

EN GEÇ 07.15'TE GÖREVİMİN BAŞINDA OLACAĞIM

Güne erken başlamayı sevdiğini belirten Salihoğlu, hergün en geç saat 07.15'te adliyeye gelerek görevinin başında olacağını söyledi. Salihoğlu, Ben 60 yaşındayım. 40 yaşında arkadaşım bize uyacak. Öyle 9.00 9.30'da işe gelmek olmayacak." ifadesine yer verdi.

ESASLI DEĞİŞİKLİK YAPACAĞIM, ONU DA BEKLEYİN

Salihoğlu, bu açıklamalarının ardından da "Esaslı bir değişiklik yapacağım. Onu da bekleyin. Buraya geldiğimiz de belli olsun." diye konuştu.

BANA VERİLEN YETKİYİ SONUNA KADAR KULLANIRIM

Aralık ayında başlayan 'Yolsuzluk ve rüşvet' soruşturması kapsamında "Başsavcının soruşturmalardan haberi yok' şeklinde haberler yayınlandığı hatırlatılan Salihoğlu, "Buradaki savcı arkadaşlarım bana niyabeten görev yapıyorlar. Beni kenara atıp kendi kendine, istediği gibi hareket edemez. Ben burada başsavcıysam olup biteni bilmek zorundayım. Aksi halde bu konuda bana verilen yetkiyi sonuna kadar kullanırım." şeklinde konuştu.

Yaşının 60 olduğunu dile getiren Başsavcı Salihoğlu, "İyi bir hizmet yapmak zorundayım. Başka ne beklentim olabilir ki." ifadesine yer verdi.

HUKUK KURALLARINI İŞLETECEĞİZ

Yeni görev yerinde yapacaklarına ilişkin de bilgi veren Salihoğlu, "Burada da kimseyi üzmeden, hukuk kuralları içinde davranacağız. Herkesin bir dünya görüşü muhakkak vardır ancak bizi kişinin dini, dili, ırkı hiç ilgilendirmiyor. Hukuk kurallarını işleteceğiz." dedi.

AİLEM, SOSYAL PAYLAŞIM SİTELERİNE GİRMEME İZİN VERMİYOR

Salihoğlu, eleştirilere açık olduğunu, ancak bu eleştirilerin hakaret boyutunda olmaması gerektiğini belirtti. Kendisini de bu ülkenin bir vatandaşı olduğunu söyleyen Salihoğlu, bu göreve gelmenin bu emeği vermenin kolay olmadığını ve kimseye kolundan tutularak pat diye başsavcılık görevi verilmeyeceğini aktardı. Salihoğlu, bu nedenle evinde ailesi tarafından Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerine girmesine izin verilmediğini söyle. Salihoğlu'nun bu sözleri, basın mensupları tarafından tebessümle karşılandı. Salihoğlu, kendisine yöneltilen bir soru üzerine de Twitter hesabının olmadığını söyledi.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.