Hava Durumu

Eşcinsel çift evlenemeyince bakın ne yaptı

Amerika’da eşcinsel bir adam, yasal engele takılıp 44 yıllık erkek sevgilisiyle evlenemeyince, yaptığı ilginç bir vergi hesabı gereği, kendisinden yaşlı olan sevgilisini evlat edinme yolunu seçti.

Haber Giriş Tarihi: 29.06.2013 14:35
Haber Güncellenme Tarihi: 29.06.2013 14:35
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eşcinsel çift evlenemeyince bakın ne yaptı

İlginç olay, Amerika Birleşik Devletleri’nin Pennsylvania eyaletinde gerçekleşti. Yüzde 15’lik veraset vergisini çok yüksek bulan John (65) ve Gregory (75) eşcinsel çifti, bu eyaletin yasaları gereği evlenemediklerinden, sorunun çözümü için bu ilginç yola başvurdular. İkisinden biri öldüğü takdirde devlet, kalan varlıklar üzerinden geriye kalan kişiden yüzde 15 vergi alacağı için, eşcinsel çift, bunu yüzde 4’e çekmek amacıyla, ömürlerinin geriye kalan kısmını resmiyette, sevgili yerine, baba-oğul olarak geçirmeye karar verdiler.

İşin bir bu kadar daha ilginç boyutu ise, ikiliden daha yaşlı olan 75 yaşındaki Gregory’nin babası 95 yaşında ve halen hayatta olduğu için, yasa gereği, babası hayatta olmayan 65 yaşındaki John, evlat edinen baba oldu. John şimdi resmiyette, kendisinden 10 yaş büyük olan 44 yıllık eşcinsel hayat arkadaşının babası konumunda ve ikisinden herhangi birinin ölmesi durumunda, kalan malların vergisi üzerinden yüzde 11’lik bir tasarruf elde etmiş olacaklar.

Neden böyle bir yola başvurduklarını anlatırken, "Eşcinsel evliliğin Pennsylvania’da asla yasalaşacağına inanmıyoruz,” diyor eşcinsel çift.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.