Hava Durumu

Esed Halep'i füzelerle vuruyor

Suriye'de Esed rejimine bağlı güçlerin Halep'i Scud füzesiyle hedef aldığı, muhaliflerin denetimindeki Rakka şehrine ise varil bombalarıyla saldırılar düzenlediği bildirildi.

Haber Giriş Tarihi: 08.06.2013 15:41
Haber Güncellenme Tarihi: 08.06.2013 15:41
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Esed Halep'i füzelerle vuruyor

Suriye'de Beşşar Esed rejimine bağlı güçlerin, ülkenin kuzeyindeki Halep şehrini Scud füzesiyle hedef aldığı, muhaliflerin denetimindeki Rakka şehrine ise varil bombalasıyla saldırılar düzenlediği bildirildi.

Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi (LCC), rejime bağlı güçlerin Halep'in Maaret Artik beldesini Scud füzesiyle vurması sonucunda onlarca evin yıkıldığını ve çok sayıda evin de hasar gördüğünü belirtti. LCC, Scud füzesinin düştüğü yerde ölen ve yaralananlar olduğunu kaydetti.

Öte yandan Esed güçlerine ait savaş uçaklarının, Rakka'nın Tabka ilçesini "varil bombasıyla" vurması sonucunda ölen ve yaralalanlar olduğu, çok sayıda yerleşim biriminin hasar gördüğü belirtildi.

Vurulan yerlerde enkaz altından cesetler ve yaralıların çıkarıldığını belirten LCC, Halep'in Mansura bölgesine 2'nci bir Scud füzesinin düştüğünü belirtti.

Rejim güçlerinin kuzeydeki birçok kentte ekili tarım alanını yaktığını da kaydeden LCC, başta başkent Şam olmak üzere birçok kentte Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile rejime bağlı güçler arasında şiddetli çatışmaların devam ettiğini kaydetti. 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.