Hava Durumu

Eşi benzeri yok

İnsan kaynakları danışmanlık şirketi Randstad'ın dünyada eşi benzeri bulunmayan yelkenlisi Clipper İstanbul'a geliyor.

Haber Giriş Tarihi: 09.10.2012 15:29
Haber Güncellenme Tarihi: 09.10.2012 15:29
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eşi benzeri yok

Tamamı el işçiliği ile 130 yılda inşa edilen dünyanın ilk yelkenli gemisi unvanına sahip olan ve 19. yüzyıldan günümüze Amerikan devrimi de dahil olmak üzere pek çok tarihi olaya ve savaşa tanıklık eden Clipper'ın izdüşümü Stad Clipper, Amsterdam Belediyesi ve Randstad Holding'in ortaklaşa çalışmalarıyla yeniden hayat bularak dünya limanlarını ziyaret etmeye başladı.
Amsterdam Belediyesi ve Randstad Holding'in farklı alanlarda çalışmış 137 kişiyi yeni bir meslek öğrenmek üzere bir araya getirerek inşa ettirdiği 60 metre uzunluğundaki Clipper; Portekiz, Sicilya ve Yunanistan'dan sonra 13 Ekim'de İstanbul'da demir atacak.

Türkiye ve Hollanda arasındaki diplomatik ilişkilerin 400'ncü yılı nedeniyle iki ülke arasında kültür, ticaret ve uluslararası dayanışma alanlarındaki ilişkileri kuvvetlendirmek için yapılan etkinlikler kapsamında İstanbul'a gelen yelkenli, yerel yönetimle devlet erkanının yanı sıra özel bir etkinlikle istihdam ve İK sektörünün liderlerini de ağırlayacak.

Beş yıldızlı otel konforunda

Yılda sadece birkaç kez yolculuk yapan Stad Clipper, 60 metre uzunluğuyla dünyanın en büyük yelkenlilerinden biri. Gençlerin denizcilik becerileri kazanmaları için halen eğitim amaçlı da kullanılan Clipper, 150 adım büyüklüğündeki 3 direk ve 29 yelkenden oluşan görkemli yapısının yanı sıra tamamı el işçiliği ile hayat bulan iç tasarımı ve mürettebatı ile de beş yıldızlı otelleri aratmıyor. 14 lüks kabini bulunan Clipper, uzun yolculuklar için aynı anda 64 kişiyi ağırlayabiliyor. Dünya mutfaklarından oluşan seçkin menüsünün yanı sıra kişiye özel servis yapan şeflerin de görev aldığı eşsiz yelkenlide, 75 kişilik yemek odası ve açık bar bulunuyor. Clipper, günübirlik geziler için 115 kişiyi ağırlayabiliyor.
 

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.