Hava Durumu

Eşini engelli bıraktı 23 yıl ceza aldı! "Öldürmek isteseydim..."

Eşi tarafından vurulan ve engelli kalan Handan Aşkın davasında mahkeme Yargıtay bozmasının ardından sanık Emre Aşkın'ı 23 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı. Duruşmada son savunmasını yapan sanık, öldürmek istemediğini söyleyerek, "Öldürme ya da yaralama kastıyla hareket etmiş olsaydım ev içinde olduğumdan rahatlıkla böyle bir eylemi gerçekleştirebilirdim" dedi.

Haber Giriş Tarihi: 21.04.2021 13:18
Haber Güncellenme Tarihi: 21.04.2021 13:18
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eşini engelli bıraktı 23 yıl ceza aldı! "Öldürmek isteseydim..."

İstanbul'da yaşayan Handan Aşkın ve ağabeyi 11 Mart 2016 tarihinde boşanmak aşamasındaki eşi Emre Aşkın tarafından kurşun yağmurunu tutuldu. Yaşanan olayın ardından Handan Aşkın bir daha yürüyemedi. Ağabeyi ise ağır yaralandı. Kısa sürede yakalanan Emre Aşkın, yargılandığı dava sonunda, "eşe karşı kasten öldürme", "kasten öldüremeye teşebbüs" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından 29 yıl 2 ay hapis cezası almıştı. Ancak Yargıtay Ceza Dairesi sanığa her iki mağdura karşı ayrı ayrı makul cezalar verilmesi yerine, üst sınırdan hapis cezası belirlenerek fazla cezalar verilmesinin bozmayı gerektirdiğine hükmetmişti.

"ÖLDÜRMEK İSTESEYDİM..."

Kararın bozulmasının ardından yeniden görülen davada bugün yeniden karar verildi. İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya Handan Aşkın katılmadı. Sanık ise bulunduğu cezaevinden SEGBİS ile duruşmaya katıldı. Son savunmasını yapan sanık Emre Aşkın, öldürme ya da yaralama kastı olmadığını söyleyerek, "Böyle bir olayın yaşanmasını istemezdim. Öldürme ya da yaralama kastıyla hareket etmiş olsaydım ev içinde olduğumdan rahatlıkla böyle bir eylemi gerçekleştirebilirdim. Eşim ve abisinin bana karşı söylemiş olduğu kelimelerden tahrik etmesi böyle bir olayın yaşanmasına sebebiyet verdi" dedi.

23 YIL HAPİS

Alınan beyanların ardından kararını açıklayan mahkeme sanık Emre Aşkın'ı, "eşe karşı kasten öldürme", "kasten öldüremeye teşebbüs" ve "ruhsatsız silah bulundurma" suçlarından 23 yıl 4 ay hapis cezasına çarptırdı.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.