Hava Durumu

Eski Ankara büyüelçisi James Bond oldu: MI6'in başına getirildi

Bir dönem İngiltere'nin Ankara Büyükelçisi görevini yürüten Richard Moore, MI6 adıyla da bilinen Gizli İstihbarat Servisi SIS'in başkanlığına getirildi.

Haber Giriş Tarihi: 30.07.2020 09:34
Haber Güncellenme Tarihi: 30.07.2020 09:34
Kaynak: Haber Merkezi
https://www.bursahakimiyet.com.tr
Eski Ankara büyüelçisi James Bond oldu: MI6'in başına getirildi

Türkiye'de 2014-2017 yılları arasında görev yaptığı dönemde Beşiktaş taraftarlığı ile bilinen İngiltere'nin eski Ankara Büyükelçisi Richard Moore, İngiliz dış istihbarat servisi MI6'nın yeni başkanı oldu. Gizli İstihbarat Servisi'nin (SIS) başkanlığına getirilen eski Türkiye Büyükelçisi Moore, Türkiye'de özellikle sosyal medyadaki paylaşımlarıyla büyük ilgi görmüş, Beşiktaş formasıyla verdiği poz ile çok konuşulmuştu.

Libya doğumlu olan Moore, kariyeri boyunca Vietnam, Türkiye, Pakistan ve Malezya'da görev yaptı. Daha önce MI6'te çeşitli görevler ve ulusal güvenlik danışmanlığı yapan Moore, yeni görevini sabırsızlıkla beklediğini ifade etti. İngiltere'nin dış istihbarat servisi ve İngiltere dışında istihbarat toplamaktan sorumlu olan MI6'nın yaklaşık 6 yıldır başkanlığını yürüten Sir Alex Younger'ın yerini alacak olan Moore'un sonbaharda görevine başlaması bekleniyor. Younger, yerine gelecek Moore'un "mükemmel bir seçim olduğunu" ifade ederken "sakin, düşünceli ve cesur" sözleriyle yeni MI6 başkanı Moore'u övdü.

Görevi boyunca sıkı bir Beşiktaş taraftarı olduğunu söyleyen Moore, sosyal medyadan da BJK bayraklı fotoğraflar paylaşıyordu.

JAMES BOND DA MI6 AJANI

Richard Moore'un başkanlığını üstleneceği MI6'nın kuruluş amaçları arasında terörü durdurmak, düşman devletlerin faaliyetlerini aksatmak ve İngiltere'ye bir siber avantaj sağlamak yer alıyor.

İngiliz yazar Ian Fleming'in kaleme aldığı ve daha sonra sinemaya uyarlanan kurgu kitap serisi James Bond da MI6 ajanı olarak farklı görevlere atılıyordu.

Yorum Ekle
Gönderilen yorumların küfür, hakaret ve suç unsuru içermemesi gerektiğini okurlarımıza önemle hatırlatırız!
Yorumlar
En son gelişmelerden anında haberdar olmak için 'İZİN VER' butonuna tıklayınız.